Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 вересня 2019, 16:36

Маркарова анонсувала дві програми фінансування для придбання землі

Під час запровадження ринку землі в Україні фінансова підтримка з боку уряду буде розрахована на малих і середніх фермерів, а також на індивідуальні господарства. Про це заявила міністр фінансів Оксана Маркарова під час зустрічі з аграріями, пише ЕП.

Під час запровадження ринку землі в Україні фінансова підтримка з боку уряду буде розрахована на малих і середніх фермерів, а також на індивідуальні господарства.
Фото: delo.ua

Що це значить

  • Існує проект двох програм, які будуть можливі за час підготовки до реформи.

«Програма, що є в проекті державного бюджету, — це здешевлення кредитів для сільськогосподарських виробників. Ця програма існує і в 2019 році: програма здешевлення кредитів в АПК», — заявила міністр.

«Ви можете піти в будь-який банк, який є учасником програми, і якщо ваші документи відповідають усім вимогам, то ви отримаєте дешевший кредит, тому що держава витратить власні кошти для того, щоб ви заплатили не 20% ставку, а менше 5%», — додала Маркарова.

Однак в уряді усвідомлюють, що аграріїв турбує не лише розмір ставки за кредитом.

«Питання в стандартах, які застосовують банки, в заставі, яку з вас вимагають, в фінансовій звітності за останні 3 роки, якої у вас немає. Тому ми беремо найкращий світовий досвід Світового банку і працюємо над програмою, яка називається „часткова гарантія кредитування“, але фактично вона говорить про те, що держава працюватиме з усіма банками не тільки над здешевленням ставки, а й над тим, щоб надати додаткові гарантії. Ми розраховуємо, що ця програма запуститься раніше, ніж буде відкритий ринок землі, щоб у вас була можливість попрацювати з банками і станом на жовтень було розуміння, як ви можете отримати дешеві і довгострокові кредити за зрозумілою і прискореною процедурою», — заявила Маркарова.

Міністр запевнила, що уряд буде підтримувати всі легально працюючі компанії.

Що відомо

  • Президент Володимир Зеленський розпорядився, щоб уряд підготував, а парламент ухвалив до 1 грудня законопроект про ринок земель сільськогосподарського призначення та скасував мораторій на продаж землі.
  • Зеленський заявив, що вже в цьому році в Україні буде проведена земельна реформа, яка дозволить створити ринок землі в 2020 році в 40 мільйонів гектарів.
  • Через мораторій на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення в 2018 році Україна, за оцінками експертів, втратила 22,5 мільярдів доларів ВВП — це на 17% більше від її фактичного рівня.
  • Закон про продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення в Україні продовжений до 1 січня 2020 року.

Коментарі - 7

+
0
QGS
QGS
19 вересня 2019, 17:02
#
Вы берете кредит например под 20% банк лопается вас переводят в другой под 40% и так схема работает годами
+
+14
SAndreyS
SAndreyS
19 вересня 2019, 17:22
#
Это запрещено.
+
+40
QGS
QGS
19 вересня 2019, 17:37
#
Страна чудес в нас все возможно;)
+
0
lika197
lika197
19 вересня 2019, 19:12
#
То есть, платим Ротшильдам 17% чтобы потом давать кредить по 5% украинцам… вот такое государство умеет зарабатывать)
А украинцы сразу с этим кредитом намного богаче чем Ротшильды или любые иностранцы)
+
0
Andrey M
Andrey M
20 вересня 2019, 12:45
#
Відкрию вам таємницю: реально ОВГЗ купують ніякі не Ротшильди, а наші місцеві олігархи та корупціонери через управляючі компанії. Цим вони відмивають нелегально зароблені, точніше вкрадені з бюджету кошти, плюс заробляють на відсотках.
+
0
lika197
lika197
20 вересня 2019, 13:09
#
Хотя бы 500 миллионов долларов чуть выше 25 это Ротшильдам через КлирСтрим, насколько я помню.
Понятно что ещё местные олигархи покупают
+
0
lika197
lika197
19 вересня 2019, 19:16
#
Маркарова, почему не объясняете, почему Вы открыли доступ к рынку ОВГЗ через КлирСтрим?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися