Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 вересня 2019, 8:30

Що загрожує доходам банкірів (дослідження)

Банки ризикують втратити до 15% доходів від глобальних платежів вже до 2025 року (близько $280 млрд) через стрімкий розвиток цифрових платежів і конкуренцію з боку небанківських компаній. Про це йдеться в новому звіті консалтингової компанії Accenture, пише psm7.com.

Банки ризикують втратити до 15% доходів від глобальних платежів вже до 2025 року (близько $280 млрд) через стрімкий розвиток цифрових платежів і конкуренцію з боку небанківських компаній.
Фото: censor.net.ua

Разом з тим, у них є шанс збільшити надходження від платіжних операцій на $500 млрд, розвиваючи інноваційні бізнес-моделі.

Що загрожує доходам банкірів

  • Найбільшу загрозу для доходів банку представляють комісії від операцій з картками (у деяких країнах знижуються через політику регуляторів) і розвиток тренду безкоштовних транзакцій. Ці два пункти можуть коштувати фінустанові 8% доходів від платежів.
  • Конкуренція з небанківськими установами, які пропонують клієнту непомітний досвід здійснення транзакцій (платежі в мобільному додатку або онлайн), скоротить дохід банку ще на 3,9%.
  • Переказ коштів в режимі реального часу (так звані миттєві платежі) — мінус ще 2,7% доходів.

В Accenture зазначають, що скорочення транзакційних доходів банків — не нова тенденція.

 Обрати та замовити картку банків України 

З 2015 по 2018 рік виручка від транзакцій по кредитних картках для бізнес-клієнтів впала на 33%, виручка від транзакцій за дебетовими картками для споживачів впала майже на 15%, а виручка за кредитними картками впала майже на 12%.

«Банкам доведеться залучати новітні технології і змінити структуру своїх доходів, щоб досягти успіху в майбутньому», — зазначив керівник Accenture з глобальним платежів Гарет Вілсон.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися