Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 вересня 2019, 8:37

ДПС: В Україні змінюються номери рахунків для сплати податків та зборів

1 жовтня 2019 року в Україні зміняться реквізити рахунків для сплати податків та зборів у зв'язку з введенням міжнародного стандарту номера банківського рахунку (IBAN). Про це повідомляє прес-служба Державної податкової служби.

1 жовтня 2019 року в Україні зміняться реквізити рахунків для сплати податків та зборів у зв'язку з введенням міжнародного стандарту номера банківського рахунку (IBAN).
Фото: devisu.ua

«З 1 жовтня 2019 року змінюються реквізити рахунків для сплати податків та зборів у зв'язку з їх відкриттям у відповідності з вимогами стандарту IBAN», – йдеться в повідомленні відомства.

У ДПС відзначають, що нові номери рахунків для сплати податків можна дізнатися на сайтах регіональних відділень податкової служби в рубриці «Бюджетні рахунки».

Зараз банки можуть здійснювати розрахунки як за старими реквізитами, так і за новими і не мають права відмовити клієнту у переказі коштів, якщо він надасть будь-які з цих реквізитів банківського рахунку.

Така ситуація триватиме до 31 жовтня, а з 1 листопада формат IBAN стане обов'язковим для всіх банківських рахунків. Зокрема, перевести кошти можна буде тільки на рахунки, зазначені у форматі IBAN.

Що відомо

  • З 5 серпня 2019 року в Україні стартувало впровадження міжнародного номера банківського рахунку IBAN у відповідності з вимогами стандарту ISO 13616.
  • Впровадження IBAN дасть можливість гармонізувати український платіжний простір з європейським, а також буде сприяти подальшій запланованій модернізації системи електронних платежів Національного банку.
  • У цілому використання стандарту IBAN завдяки скороченню реквізитів повинно зробити більш зручним оформлення розрахункових документів.

Коментарі - 1

+
+30
Barmaley33
Barmaley33
17 вересня 2019, 10:15
#
А разве не продлили до конца года возможность рассчитываться по старым реквизитам?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися