Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 вересня 2019, 18:29

НБУ прогнозує підписання нової програми з МВФ до кінця року

У Національному банку прогнозують підписання нової програми співпраці України і Міжнародного валютного фонду до кінця року. Про це заявила перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова, передає «Інтерфакс-Україна».

У Національному банку прогнозують підписання нової програми співпраці України і Міжнародного валютного фонду до кінця року.
Фото: flickr.com

«Ми дійсно чекаємо, що до кінця року програма буде підписана», — сказала Рожкова.

Відповідаючи на питання про параметри програми, вона додала, що програма може бути трирічною.

Читайте також: МВФ оновив прогноз щодо курсу гривні до долара

«Відносно обсягів програми, то тут важливо розуміти, скільки нам потрібно, а це ми зможемо більш чітко сказати, коли попрацюємо з проектом державного бюджету», — зазначила Рожкова.

Що відомо

  • Bloomberg з посиланням на власні джерела повідомляв, що Україна веде переговори з Міжнародним валютним фондом про нову позику в розмірі близько 5 млрд доларів.
  • 12 вересня Національний банк України і Міжнародний валютний фонд (МВФ) розпочали спільну роботу над новою програмою співпраці.
  • За прогнозами НБУ, угода про нову програму розширеного фінансування МВФ на термін 3-4 роки обсягом від 5 до 10 млрд дол. може бути досягнута до кінця цього року, що дозволить до січня отримати перший транш по ній у розмірі близько 2 млрд дол.
  • Поточна програма співпраці між Україною та МВФ у межах механізму stand-by була затверджена 19 грудня 2018 року. Обсяг 14-місячної програми еквівалентний SDR2,8 млрд, або близько 3,9 млрд дол.

 Отримати +25$ на торговий рахунок Weltrade

Коментарі - 4

+
+53
bonv
bonv
16 вересня 2019, 18:30
#
Не швидче весни 2020 року. Під реальні реформи а не лозунги про намір..
+
+75
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
17 вересня 2019, 9:25
#
Тримай плюса. Віддавати в 2020 в рази більше, ніж отримаємо, тому НБУ продовжить політику викупу баксів, а після того, як закінчиться сказ з нерезидентами, дебет з кредитом може розійтися. А якщо, чим лихий не шуткує, будемо рости понад 4 % то ще й варранти додадуться... але весело, гривня - найуспішніша валюта року, всі девальвували, а ми ростем. Є два варіанти, коли один іде в іншу сторону, ніж всі, це новатор, який знає те, що інші не знають, або йолоп, який протупив і тепер його хвиля несе куди попало. Хотілось би бути тим першим.
+
+15
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
17 вересня 2019, 10:35
#
І то лиш підписання програми, а не переказ грошей. Ми попередню програму використали частково, бо завалили реформи. Може так і тут статися, якщо почнемо компенсувати МАУ затрати на обліт росії, давати електроенергію на заводи Коломойського задешево, мирову по Привату підпишемо з комперсацією 60 лярдів, які у нього лежали в банку та ще купа прикладів, які потихеньку людям насаджують, мотивуючи тим, що для бізнесу турбулентність не потрібна, щоб все миром та тишею. Ну і мир на сході, куди ж без нього. Часто аажуть, що припинити війну будь-яким способом, бо гинуть люди... так, шкода, але ті ж солдати кажуть, що надати автономію означає, що ті понад 10 тис загиблих загинули за автономію лугандону, а не за незалежність України, виходить так, що вони власними життями забезпечували маріонеткам владу над частиною нашої держави... тому треба працювати над припиненням вогню і відстоювати інтереси України.
+
0
QGS
QGS
17 вересня 2019, 13:07
#
Ну все капец теперь секте +30$;)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися