Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 вересня 2019, 15:14

Приватбанк здобув ще одну перемогу над Росією в Гаазі

Постійна палата арбітражного суду в Гаазі відмовила РФ у вимозі переглянути питання юрисдикції та порушення зобов'язань за позовом Приватбанку у справі щодо експропріації активів фінустанови в Криму. Про це повідомляє прес-служба держбанку.

Постійна палата арбітражного суду в Гаазі відмовила РФ у вимозі переглянути питання юрисдикції та порушення зобов'язань за позовом Приватбанку у справі щодо експропріації активів фінустанови в Криму.
Фото: 24tv.ua

Що відомо

«12 вересня Постійна палата арбітражного суду в Гаазі у справі про захист інвестицій проти Російської Федерації відмовила РФ у вимозі перегляду вирішених питань юрисдикції провадження і порушених зобов'язань, як зазначено в проміжному арбітражному рішенні від 24 лютого 2017 року і частковому арбітражному рішенні від 4 лютого 2019 року», — повідомили в прес-службі банку.

У банку нагадали, що справу в арбітражі було розпочато Приватбанком 13 квітня 2015 року за порушення РФ зобов'язань по відношенню до банку за активами в Криму за Угодою про заохочення та взаємний захист інвестицій, укладеною між Україною і РФ.

Читайте також: Голова Приватбанку прокоментував обшуки в банку

«Російська Федерація не брала участі у справі до винесення арбітражним судом зазначених рішень. Зараз РФ призначила своїх представників у суді, і провадження продовжить свій перехід до наступного етапу», — наголосили в банку.

Оформити депозит в Приватбанку

Історія питання

  • Постійна палата третейського суду в Гаазі в лютому поточного року офіційно оприлюднила часткове арбітражне рішення на користь Приватбанку і проти РФ у справі про експропріацію активів банку в Криму після анексії Росією півострова.
  • Приватбанк має намір отримати відшкодування в розмірі більше 1 мільярда доларів США.

Коментарі - 4

+
+45
Qwerty1999
Qwerty1999
13 вересня 2019, 15:27
#
Очень надеюсь, что обыски в Приватбанке по вопросам заключения договоров на предоставление юридических услуг в других юрисдикциях (Британия и США) не помешают соответствующим юридическим фирмам противостоять ни в Лондонском суде стране-агрессору России ни в Канцелярском суде штата Делавер экс-владельцу Коломойскому.
+
0
yurikiev
yurikiev
13 вересня 2019, 15:44
#
Нит. Не помешают.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
13 вересня 2019, 15:50
#
Возможно и не помешают, но уж очень стараются…

Баканов даже в США мотался, пообщаться с наёмными американскими адвокатами Приватбанка, но обломился.

Теперь решили зайти со стороны Привата и попытаться через суд признать договора с адвокатскими фирмами недействительными и тем самым развалить процесс.

А вот получится или нет — жизнь покажет.

Но пацаны не опускают руки и постоянно пытаются вставлять палки в колёса, хотя формально все они на госслужбе и вроде должны защищать именно государственные интересы, а не личные интересы олигарха Коломойского.
+
0
yurikiev
yurikiev
13 вересня 2019, 17:44
#
Вобщем-то наша элитка поступает как обычно — грызется за свои интересы. Всегда так было, с самого рождения Украины. Государственные интересы всегда ставились намного ниже личных.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися