Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 вересня 2019, 15:47

Абоненти «Київстар» зможуть розплачуватися телефоном без банківських карт

Мобільний оператор «Київстар» планує надати абонентам можливість платити телефоном без використання банківської карти або мобільного гаманця. 

«Мобільний рахунок абонента Київстар стане транзакційним. Платіж можна буде проводити безпосередньо з мобільного рахунку абонента без створення мобільного гаманця», — заявив директор департаменту мобільних фінансових послуг Київстар Сергій Коптик під час конференції PayTech Ukraine 2019.

За його словами, у мобільного оператора зберігається інформація про споживчі вподобання клієнтів. «Найближчим часом ми почнемо тестувати цю послугу у Вінниці, Києві і Харкові, щоб зрозуміти, які технології будуть особливо популярні. Після цього – ми запустимо цей сервіс для всіх абонентів України», — пояснив він.

писав «Мінфін»

Мобільні оператори конкурують з банками. Але, на думку Сергія Коптика, у банків відсутнє бачення того, як зміниться ринок платежів в найближчі 10 років. Крім того, вони жорстко зарегульовані.

«Реалізація нового платіжного ландшафту, яка буде реалізована найближчим часом в Україні дозволить небанківським установам отримати доступ на ырнок палтежей. У нас немає ставки interchange, а значить операції будуть дешевше і зручніше для клієнта», — додав він.

Ми будемо розвивати мобільний комерцію — оплатити з мобільного можна буде як проїзд у громадському транспорті чи таксі, так і платити в Інтернет. «На всіх сайтах повинна з'явиться кнопка „Оплатити Київстар“.

А що зараз? 

Як, писав «Мінфін», телеком-оператори активно розвивають свої мобільні гаманці. Всього за кілька років кількість їх користувачів почала наздоганяти кількість клієнтів мобільного банкінгу найбільших банків країни.

Головний функціонал мобільних гаманців — це переказ грошей між мобільними рахунками, а також поповнення мобільного рахунку.

З їх допомогою можна також проводити p2p операції, перекидаючи гроші на банківську картку, і оплачувати послуги мерчантів – від «комуналки» і телекому, таксі і страховок, до квитків на транспорт і концерти, таксі, оренди житла тощо.

Продукти мобільних операторів дозволяють прив'язати до гаманця будь-яку банківську картку. Таким чином, через Смарт Гроші або Vodafone Pay можна користуватися усіма існуючими картами банків. 

Коментарі - 3

+
0
KatyaFiLipchyk
KatyaFiLipchyk
7 липня 2020, 18:12
#
Очень много слышала отрицательные отзывы, о сервисе от Киевстар СМАРТ-ГРОШІ. Поэтому даже и не рисковала делать вывод денег с киевстар на карту через их приложение. Постоянно вывожу деньги только через Global 24, не знаю как кому, а мне и удобно и надежно.
+
0
Lena34c
Lena34c
30 жовтня 2020, 18:20
#
Кто вообще пользуется данной услугой, ненадежно хранить деньги на мобильном счете
+
0
Vlad65x
Vlad65x
31 жовтня 2020, 14:31
#
Мне вот зарплата с подработки приходит на мобильный счет киевстар. Вывожу тоже через приложение Глобал 24, удобно и быстро деньги поступают на карту.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися