Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 вересня 2019, 8:47

Звітність з податку на доходи фізосіб і ЄСВ об'єднають (законопроект)

Верховна Рада підтримала в першому читанні два законопроекти №1057 та №1072, які спростять і уніфікують заповнення і подання звітів до податкової. Про це йдеться у повідомленні Мінфіна.

Верховна Рада підтримала в першому читанні два законопроекти №1057 та №1072, які спростять і уніфікують заповнення і подання звітів до податкової.
Фото: biz.censor.net.ua

Що це значить

  • Законопроекти розроблені для реалізації податкової реформи, одним із завдань якої є спрощення та уніфікація процедур заповнення та подання звітності платниками податків.
  • В результаті буде запроваджена нова об’єднана звітність з податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску, яка є більш уніфікованою з єдиним встановленим терміном подання.

Законопроектами передбачено, зокрема, спрощення подання звітності з єдиного внеску:

  • для фізичних осіб – підприємців та фізичних осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, зокрема передбачено, що відомості про нарахування, обчислення і сплату єдиного внеску з доходів від підприємницької діяльності або провадження незалежної професійної діяльності подаються у складі річної декларації про майновий стан і доходи (податкової декларації);
  • для фізичних осіб – платників єдиного податку передбачено подання звітності з єдиного внеску у складі податкової декларації платника єдиного податку.

Що це дасть

  • Об’єднання деяких форм звітності спростить адміністрування податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску, дозволить скоротити кількість звітів для платників податків – страхувальників (підприємств та самозайнятих осіб) та зменшить витрати часу.

Коментарі - 1

+
0
02121968
02121968
12 вересня 2019, 23:48
#
ДФС принимает отчеты только с ЕЦП ,а теперь вообще бездельничать будут.Коректировки не примают вообще, только с ЕЦП. БЕСПРЕДЕЛ ПОЛНЫЙ!!!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися