Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 вересня 2019, 18:44

Законопроект про стимулювання інвестицій пройшов перше читання

Верховна Рада прийняла за основу законопроект «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо стимулювання інвестиційної діяльності в Україні», повідомляє Ліга.Фінанси.

Верховна Рада прийняла за основу законопроект «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо стимулювання інвестиційної діяльності в Україні», повідомляє Ліга.
Фото: stockworld.com.ua

Депутати також проголосували за скорочення строків підготовки законопроекту до другого читання.

Цілі законопроекту

Мета законопроектуполіпшити інвестиційний клімат України за окремими напрямами, обраними в результаті оцінювання відповідності законодавства України світовим практикам, описаним Світовим банком в методології рейтингу Doing Business.

У сфері захисту прав акціонерів передбачена відповідальність посадових осіб акціонерного товариства за збитки в результаті угоди, укладеної на неринкових умовах за згодою мажоритарного акціонера або призначеної ним особи.

У сфері будівництва, за словами нардепа від «Слуги народу» Олени Шуляк, законопроект скасовує «безглуздий і корупційний податок, який називають податком на інвестиції, а саме, пайова участь».

Читайте також: Чого очікують інвестори від нового президента

Проект закону також пропонує скасувати обов'язок сплати пайовоговнеску в розвиток інфраструктури населеного пункту і дозволити передавати в заставу земельні ділянки приватної власності без грошової експертної оцінки.

Що відомо

  • У рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business-2019 Україна зайняла 71 позицію серед 190 країн, поліпшивши свій показник на 5 пунктів. В уряді до наступного року запланували піднятися в рейтингу на 10 позицій.

Коментарі - 2

+
0
squeez
squeez
11 вересня 2019, 20:21
#
Налоги уменьшайте + правовое поле и сюда все ведущие компании прийдут, как это было в Сингапуре, а это очередные «покращення», были уже в 2010-13 годах
+
+15
Григорий П
Григорий П
12 вересня 2019, 0:26
#
Дозвол на довидке и взяткой погоняет...ради интереса пусть попробует законно какой то вшивый открыть (или шаурму любимую),- офигеет от счастья, какой там серьезный бизнес...гопстоп, квартирники, закладочники на кадом шагу, комунальщики пршибленные, дороги, суды, Аваков... пока это все устранят, поймут, что все кадры выехали на пмж туда, где людям которые платят за сервис не забивают голову разным хламом,- почему оплаченная услуга или сервис предоставлена коряво или вовсе это не, что должно было быть
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися