Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 вересня 2019, 17:07

ВР удосконалить процедуру фінансової реструктуризації

Верховна Рада підтримала за основу в першому читанні законопроект №1070 «Про внесення змін у деякі закони про вдосконалення процедури проведення фінансової реструктуризації».

Верховна Рада підтримала за основу в першому читанні законопроект №1070 «Про внесення змін у деякі закони про вдосконалення процедури проведення фінансової реструктуризації».
Фото: vafk.com.ua

«За» законопроект проголосували 302 нардепи. Також ВР підтримала скорочену процедуру підготовки цього проекту до другого читання.

«Враховуючи високу частку непрацюючих кредитів в кредитному портфелі банківської системи України (станом на 1 липня 2019 року досягла рівня 50,8% від загального обсягу кредитів (один з найвищих показників у світі), а також високий обсяг портфеля непрацюючих кредитів (близько 414,9 млрд грн) у банках державного сектора (становлять 71,4% всіх непрацюючих кредитів банківської системи України, понад 90% непрацюючих кредитів банків державного сектора припадає на корпоративний сегмент) існує необхідність удосконалення норм закону „Про фінансову реструктуризацію“ з метою розширення практики його застосування», — зазначено в пояснювальній записці.

Мета законопроекту

  • Метою законопроекту є розширення застосування банками України положень Закону України «Про фінансову реструктуризацію».

Що пропонується

  • Законопроектом пропонується внести зміни в закон «Про фінансову реструктуризацію», які покликані зробити можливим спільне проведення процедури фінреструктуризації для кількох боржників, які є пов'язаними особами, але мають різних (несумісних) кредиторів.
  • Проект продовжує можливість застосування механізму фінансової реструктуризації на наступні роки.

Що це дасть

  • Прийняття законопроекту забезпечить створення більш сприятливих умов для здійснення фінансової реструктуризації грошового зобов'язання та/або господарської діяльності боржників, усунення окремих недоліків законодавства, виявлених у ході практичного застосування норм зазначеного Закону і буде сприяти більш повному застосування способів реструктуризації з боку банків, зменшенню регуляторних перешкод для здійснення фінансової реструктуризації.

Коментарі - 1

+
0
Григорий П
Григорий П
20 вересня 2019, 3:52
#
Наварили водяной воды и нич-та конкретного: что приняли, что изменится?! Это же закон, он имеет четкие рамки
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися