Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 вересня 2019, 15:30

Біржа Гонконгу запропонувала Лондонській біржі об'єднатися

Гонконзька фондова біржа (Hong Kong Exchanges and Clearing Limited — HKEX) запропонувала Лондонської фондової біржі (London Stock Exchange Group plc — LSEG) об'єднатися. Про це йдеться в прес-релізі HKEX, передає Ліга.Фінанси.

Гонконзька фондова біржа (Hong Kong Exchanges and Clearing Limited — HKEX) запропонувала Лондонської фондової біржі (London Stock Exchange Group plc — LSEG) об'єднатися.
Фото: volzsky.ru

Що відомо

HKEX готова запропонувати LSEG 29,6 млрд фунтів стерлінгів (36,6 млрд дол.).

«Ми вважаємо, що об'єднання HKEX і LSEG — це надзвичайно переконлива стратегічна можливість створити глобальну ринкову інфраструктурну групу, що об'єднує значні фінансові центри в Азії та Європі», — сказала голова HKEX Лаура Ча.

Отримати $25 на торговий рахунок Weltrade

У HKEX заявили, що операція буде фінансуватися за рахунок комбінації готівкових коштів і нової кредитної лінії. HKEX запропонувала за кожну акцію LSEG за 20,45 фунтів стерлінгів готівкою плюс 2,495 нових акцій HKEX.

Як зазначає CNBC, після цього повідомлення сьогодні акції LSE зросли на 8,5.

«Рада HKEX вважає, що ці два бізнеси взаємодоповнюють один одного, і тому сподівається на співпрацю з відповідними органами влади для забезпечення чіткого шляху до завершення», — сказали в HKEX.

При цьому в HKEX попереджають, що цю заяву слід розглядати як оголошення про можливу пропозицію, а не як підтвердження чіткого наміру.

Читайте також: Apple і порожнеча. Чи варто інвестувати в акції Apple

У HKEX також зазначають, що запропонована угода відбудеться лише в тому випадку, якщо LSE відмовиться від свого плану придбати компанію Refinitiv. Раніше LSE повідомила про плани витратити 27 млрд дол. на Refinitiv, щоб надати повний комплекс послуг банкам і брокерам, яким потрібна платформа для торгівлі, апаратного забезпечення та безперервного потоку даних і новин. Це вважалося стратегією, яка безпосередньо кине виклик Bloomberg.

У HKEX вже є база в Лондоні, що володіє Лондонською біржею металів. Вона купила LME у 2012 році за 1,4 млрд фунтів стерлінгів.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися