Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 вересня 2019, 15:12

ВР підтримала законопроект про захист прав споживачів фінпослуг (відео)

11 вересня Верховна Рада в першому читанні схвалила законопроект № 1085-1 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав споживачів фінансових послуг».

«За» проголосувало 309 народних депутата. Терміни підготовки до другого читання скорочені.

Що це значить

  • Прийняття законопроєкту – один із пунктів співпраці з МВФ, що передбачений Меморандумом про економічну і фінансову політику в рамках програми Стенд-бай.
  • Він регулює повноваження державних органів та принципи захисту прав споживачів фінансових послуг і визначає відповідальність фінансових установ за порушення таких прав.

Законопроект передбачає

  • встановлення повноважень державних органів щодо захисту прав споживачів фінансових послуг;
  • запровадження відповідальності фінансових установ за порушення прав споживачів фінансових послуг;
  • запровадження однакових правил для банків та небанківських установ у сфері реклами фінансових послуг та надання інформації про них.
  • усуває недоліки чинного законодавства та створює єдиний для всіх кредиторів підхід до визначення розрахунку загальної вартості кредиту для споживача та розрахунку реальної річної процентної ставки.

Що це дасть

  • Після ухвалення закону держава зможе оперативно реагувати на порушення прав громадян, які стали споживачами фінансових послуг, і притягати до відповідальності недобросовісні компанії.
  • Таке рішення парламенту є важливим як для держави, так і для бізнесу. З одного боку, проект закону захищає інтереси споживачів, з іншого – передбачає рівні конкурентні умови надання фінансових послуг.

Коментарі - 4

+
0
Alexey P
Alexey P
11 вересня 2019, 15:30
#
Приговор МФО?
+
+30
AleksandrBank
AleksandrBank
11 вересня 2019, 15:54
#
Я говорил о том, что или до МВФ или во время пребывания МВФ примут ряд законов.

В т.ч. сегодня закон и незакон.обогащении, который отменила предыдущая коалиция НФ+ БПП.
+
+13
locustsucol
locustsucol
11 вересня 2019, 16:48
#
Его отменила не предыдущая власть, а конституционный суд, который сейчас тот же, в том же составе. И все знали, что его отменят, по другому быть не могло — проблема в том, как он сформулирован, по нему суды и не брались судить даже, зная что дела будут проигрышные, и подозреваемые даже и не дергались.
+
+23
ekassw
ekassw
11 вересня 2019, 17:44
#
Вот прям предыдущая коалиция взяла и отменила? Может, и ссылочку на результаты голосования об отмене этого закона можете дать? :)
Господи, сколько же искпердов нынче развелось. Одни путают минфин с нбу, другие не могут отличить партию от парламентской коалиции, третьи без понятия о разделении властей, четвертые не видят разницы между ВРУ и КСУ…
Вот и власть теперь такая, которую заслуживают 73%…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися