Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 вересня 2019, 13:10

В Україні запустили сервіс для контролю прозороcті перевірок бізнесу

В Україні запущено аналітичний модуль для контролю за прозорістю перевірок бізнесу державними інспекціями. Про це йдеться в повідомленні Офісу ефективного регулювання.

Що відомо

  • Проект, розроблений Офісом ефективного регулювання спільно з Державною регуляторною службою України, носить назву Прозорі перевірки.
  • Інструмент надає актуальну прозору аналітику щодо запланованих та проведених перевірок і має на меті посилити громадський контроль і попередити корупційні ризики в інспекційній сфері.
  • До роботи модуля, в межах якого опубліковано дані про 250 тисяч запланованих перевірок і 300 тисяч результатів проведених перевірок за 2018−2019 роки, вже приєдналися 27 інспекційних органів з 33-х.

Що це дасть

  • Користувачі сервісу зможуть отримувати інформацію про заплановані або проведені перевірки на будь-яких підприємствах, переглянути виявлені порушення і наявність штрафних санкцій.
  • Також модуль дозволяє проводити моніторинг кількості перевірок, частоти фіксації порушень, масштабів санкцій, що застосовуються контролюючими органами, а також отримувати інформацію щодо окремих інспекторів.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися