Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 вересня 2019, 16:54

Рада зробила крок до зміни правил публічних закупівель

Верховна Рада прийняла за основу законопроект №1076 «Про внесення змін у закон «Про публічні закупівлі» та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення публічних закупівель».

Верховна Рада прийняла за основу законопроект №1076 «Про внесення змін у закон „Про публічні закупівлі“ та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення публічних закупівель».
Фото: delo.ua

«За» законопроект проголосував 351 нардеп. Крім того, ВР проголосувала за скорочення строків підготовки законопроекту до другого читання.

Що пропонується

  • Законопроектом пропонується обов'язкове використання системи ProZorro при закупівлі від 50 000 грн, а також встановлюється заборона на скасування тендеру, якщо на нього поскаржилися його учасники до органу оскарження.
  • Пропонується дозволити бізнесу виправляти помилки в тендерній документації протягом 24 годин і давати замовникам право проводити попередні ринкові консультації для аналізу ринку.

Читайте також: Закупівельна революція: у МЕРТ розповіли, що зміниться в ProZorro

Що відомо

  • Законопроект №1076 був внесений у Верховну Раду 29 серпня. Документ визначений президентом Володимиром Зеленським як невідкладний.
  • Система ProZorro працює в Україні з 2015 року.
  • Згідно з чинним законодавством, з 1 серпня 2016 року всі державні тендери при закупівлях товарів від 200 000 грн повинні проводитися тільки через ProZorro.

Коментарі - 1

+
0
locustsucol
locustsucol
11 вересня 2019, 15:14
#
Прозорро превращается в абсурд. Не пройдет и полгода, и решат отказаться от прозорро вообще, потмоу что хоть как-то идущее отбеливание через суды тендеров благодаря прозрачности данных - просто захлебнется в шквале конфликтов на суммы 50-200 тыс грн.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися