Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 вересня 2019, 15:22

На Сейшелах провели перше в світі крипто-IPO

Оператор єдиної ліцензованої фондової біржі на Сейшельських островах — MERJ Exchange — провів перше у світовій історії публічне розміщення акцій (IPO) на основі блокчейна. Про це пише thepage з посиланням на CoinDesk.

Оператор єдиної ліцензованої фондової біржі на Сейшельських островах — MERJ Exchange — провів перше у світовій історії публічне розміщення акцій (IPO) на основі блокчейна.
Фото: thepage.com.ua

Компанія планувала таким чином залучити $4 млн.

Суть полягала в тому, що MERJ продає свої токенізовані акції. Це будуть цифрові активи на основі публічного блокчейна Ethereum.

Згідно з проспектом, в ході IPO компанія випустить більше 1,6 млн акцій за ціною $2,42 за папір з метою залучення $4 млн. Після операції капіталізація MERJ складе $25 млн.

Торги повинні були стартувати 08:00 за UTC (11:00 за Києвом). Акції доступні як на власній платформі MERJ, так і для іноземних інвесторів через брокера-дилера Jumpstart і крипто-зберігача Prime Trust.

«Ці нові фінансові інструменти покликані змінити фінансову індустрію на довгі роки», — заявив CEO MERJ Exchange Едмонд Туохі.

Близько місяця тому MERJ став першим оператором фондової біржі, який запропонував використовувати блокчейн Ethereum для реєстрації прав власності на акції.

MERJ зареєстрований на Сейшельських островах і з 2012 року є оператором біржі Seychelles Stock Exchange. Компанія обслуговує емітентів з Північної Америки, Європи, Азії, Австралії та Африки.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися