Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 вересня 2019, 12:43

Вересень − найгірший місяць для американських ринків

Найгіршим місяцем для американського індексу S&P 500 є вересень. Це призводить до того, що інвестори починають непокоїтись і знижують обсяги торгів, зазначає lblv.ru.

Що відбувається на американських ринках?

Початок другого тижня вересня виявився відносно спокійним. Індекс Dow Jones до закінчення торговельної сесії понеділка збільшився на 0,14%, індекс американських компаній S&P 500 несуттєво знизився на 0,01%, технологічний NASDAQ опустився на 0,2%. Слід зазначити, що S&P 500 не дотягує 2%, щоб піднятися до свого максимуму, зафіксованого у липні.

Стриманість торгів пояснюється обережністю ринкових гравців. Дані Dow Jones відзначають, що початок осені є найгіршим періодом для S&P 500. У минулому році показник досяг максимального значення саме у вересні, але пізніше зниження було зафіксовано протягом трьох місяців з сумарними втратами більше 20%.

Ситуація нагадує минулорічну. S&P 500 практично біля максимуму, але інвестори і великі компанії знаходяться в залежності від торгової війни КНР і США, а також економіки найбільших країн, яка останнім часом показує не найсильніші результати. Негативно позначається на ринку зниження виробничої активності США у серпні, погіршення ситуації з експортом в КНР і падіння ВВП Німеччини.

Також зниження біржової активності спостерігається в очікуванні засідань європейського ЦБ і Федрезерву США. Аналітики lblv.ru очікують, що в четвер ЄЦБ поділиться планами щодо стимулювання економіки і пом'якшення кредитної політики. Таким чином, вони намагаються максимально знизити вплив торгового конфлікту Пекіну і Вашингтону, а також падіння світової економіки на ситуацію в ЄС. Наступного тижня очікується засідання Федерального комітету США щодо операцій на відкритому ринку. Більшість експертів схиляються до того, що ФРС знизить процентну ставку.

Ситуація на азіатських ринках

В Азії також спостерігається низька активність на торгах. Японський індекс Nikkei 225 подорожчав до середини торговельної сесії вівторка на 0,27%, Shanghai Composite знизився на 0,36%, гонконгський Hang Seng виріс на 0,03%, а індекс Південної Кореї − на 0,37%.

Сьогодні на азіатські торги впливає безпосередньо продаж інвесторами облігацій і підвищення їх прибутковості. Прибутковість десятирічних облігацій у Німеччині піднялася до максимальних показників за місяць. Причина − з'явилась інформація про те, у державі розглядають можливість стимулювання економіки.

Також спостерігається зниження цін на американські облігації, що сприяло підвищенню їх прибутковості. Відзначається, що інвестори негативно сприйняли статистику по КНР. Минулого місяця індекс цін виробників у Китаї впав на 0,8% у річному співвідношенні. Це максимальне зниження за останні три роки.

Кирило Дорофєєв, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін