Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 вересня 2019, 10:04

Лавренчук: Скасування націоналізації Привату технічно неможливе

Скасування націоналізації Приватбанку неможливо технічно реалізувати. Про це в інтерв'ю НВ заявив голова правління Райффайзен Банку Аваль Володимир Лавренчук.

Скасування націоналізації Приватбанку неможливо технічно реалізувати.
Фото: biz.nv.ua

«Щодо Приватбанку і цієї перспективи денаціоналізації, я думаю, що яке б рішення не було прийнято судом, виконати це технічно неможливо. Тоді треба повернути капітал державі...», — сказав Лавренчук.

Читайте також: Рожкова: Скасування націоналізації Приватбанку — червона лінія для МВФ

В Нацбанку заявляли, що в разі скасування націоналізації Приватбанку держава змушена буде забрати 155 млрд грн влитих коштів у банк для підтримання його платоспроможності, що призведе до банкрутства банку.

Що відомо

  • Колишні власники Приватбанку, зокрема, Ігор Коломойський, через суди намагаються скасувати націоналізацію цього банку.
  • Так, за три дні до голосування у другому турі президентської гонки, в якій беззастережно виграв асоційований з Коломойським Володимир Зеленський, було відразу три рішення на користь екс-власника Приватбанку: 18 квітня Окружний адмінсуд Києва визнав незаконною націоналізацію Приватбанку. Дата розгляду апеляції ще не відома.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися