Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 вересня 2019, 15:10

Україна і США обмінюватимуться податковою інформацією

Кабінет міністрів України схвалив законопроект про ратифікацію Угоди між урядами України та США щодо виконання американського законодавства про податкові вимоги до іноземних рахунках (FATCA). Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

Кабінет міністрів України схвалив законопроект про ратифікацію Угоди між урядами України та США щодо виконання американського законодавства про податкові вимоги до іноземних рахунках (FATCA).
Фото: aif.ua

Що це значить

Повідомляється, що, згідно з цими вимогами наша країна буде обмінюватися податковою інформацією зі США.

Обмін інформацією поки буде здійснюватися в односторонньому порядку — від України до США, але в майбутньому українська сторона зможе провести консультації про внесення змін в угоду для введення двостороннього обміну.

Читайте також: США заморозили фіндопомогу Україні: названа причина

Довідка

  • Міжурядова угода між Україною і США щодо вимог FATCA підписана у Києві 7 лютого 2017 року, після чого були розроблені зміни в українське законодавство.
  • Закон США «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FATCA) набрав чинності 1 липня 2014 року. Його головна мета — перешкодити ухиленню від сплати податків американських громадян, які працюють на території інших держав.
  • Закон зобов'язує іноземні банки та інші фінустанови надавати інформацію про клієнтів, фізичних і юридичних осіб, у податкову службу США — IRS.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися