Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 вересня 2019, 15:35

3 головні помилки позичальника

Чого не потрібно робити при оформленні кредиту

Багато хто вважає, що звернення до мікрокредитної організації завжди закінчується одним і тим же: боргами, дзвінками з погрозами і візитами колекторів. Але в 99% випадків позичальник допускає помилки, які призводять до неприємних наслідків.

Помилка №1. Бере суму вище тієї, яку реально може погасити.

Наприклад, позичальникові схвалено 7000 гривень, а реально йому потрібно 4000 гривень. Відразу знаходиться ще декілька «важливих» причин, через які потрібно взяти всю схвалену суму. «стануть в нагоді», «не завадять» тощо – думаєте ви і часто витрачаєте гроші на другорядні потреби. А коли приходить термін платити по кредиту, сума до сплати для нього виявляється неприємним сюрпризом. Краще брати тільки необхідну суму, погашати її, а потім оформляти нову позику. Так ваш кредит не стане для вас обтяжливим.

Помилка №2. Бере кредити відразу в декількох мікрофінансових компаніях.

Коли людині потрібна конкретна велика сума, перш за все, він звертається до банку. Однак далеко не всі можуть надати довідки з місця роботи, інформацію про заставу та поручителів, як того вимагають банківські процедури. Мікрокредитні організації є хорошою альтернативою банкам:

  • для отримання кредиту потрібен тільки паспорт і код;
  • рішення щодо видачі приймається до 20 хвилин (в той час як в банках — годину і довше).

Але найчастіше у мікрофінансовій компанії максимально клієнту може бути схвалено не більше 7-10 тис. грн. Щоб підвищити шанси на отримання бажаної суми, часто людина подає заявки відразу в кілька організацій. При цьому є шанси отримати схвалення від усіх одразу. З одного боку, позичальник має тепер велику суму і може реалізувати свої плани. Але взявши декілька «швидких кредитів», людина значно збільшує своє кредитне навантаження. До того ж, у великій кількості кредитів легко заплутатися. Краще брати в однієї перевіреної компанії, адже, як правило, вже з другого звернення кредитний ліміт буде вищим.

Помилка №3. Уникає контакту зі своїм кредитором в разі прострочення.

Ситуації бувають різні. Іноді ви берете позику, а потім у вас змінюються життєві обставини, через які платити по кредиту виявляється складно. В цьому випадку позичальник вирішує зайняти позицію страуса: не відповідати на дзвінки кредитора, не шукати способу погасити кредит, а постійно ховатися. Істина в тому, що борги нікуди не зникають. Рано чи пізно справу боржника передадуть до суду, і йому обов'язково необхідно буде віддавати борг разом із нарахованими штрафом. Значно краще було б не доводити ситуацію до авралу, а відразу обговорити з кредитором можливе рішення проблеми.

Швидкий кредит – це простий та доступний фінансовий інструмент. Сподіваємося, наші поради допоможуть навчитися користуватися ним з максимальною вигодою для себе.

Коментарі - 2

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
6 вересня 2019, 15:46
#
3 главные ошибки заемщика:
1. Финансовая не грамотность.
2. Не читают договора и не узнают эффективную ставку.
3. Не находят официальную работу, потом ищут приключения на голову, потом голову окунают в водку, потом проблемы с кред.орг-ми. Те кто не офиц.работает и никогда не берет кредиты или берет только в банках, так как проверенный клиент и проводит обороты, пусть даже часть из них нелегальна - это лучше.
+
0
Ruslant
Ruslant
6 вересня 2019, 19:25
#
4.МФО дуже рідко подають в суд 5. Суд , суд і тільки суд. Для чого платити шалені відсотки МФО? Квартиру , машину і інше майно суд не відбере , максимум , на що може розраховувати МФО -20% від зарплати . Немає офіційної роботи - ще краще . По дві грн.в місяць 50 років. Більше того , МФО часто і програють суди)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися