Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 вересня 2019, 14:54

ЄК дозволила ввезення овочів і фруктів з України

Європейська комісія включила Україну в список країн, які можуть безперешкодно постачати фрукти і овочі в ЄС у відповідності з новими вимогами безпеки продукції. Про це свідчать дані на сайті ЕК, пише Liga.net.

Як повідомляє екс-глава Мінагрополітики Ольга Трофімцева, для того, щоб експортувати томати, перець, яблука, груші, сливи тощо, український виробник повинен звернутися в Держпродпотребслужбу для отримання підтвердження, що продукція поставляється з місць, вільних від карантинних організмів, визначених у директиві ЄС 2019/523.

Крім того, за словами Трофімцевої, Держпродпотребслужба направила в Єврокомісію запит про визнання України вільної від шкідливих організмів країною. Відповідь ЄК очікується найближчим часом.

Європейська комісія включила Україну в список країн, які можуть безперешкодно постачати фрукти і овочі в ЄС у відповідності з новими вимогами безпеки продукції.
Фото: liga.net

Читайте також: Україна увійшла в трійку найбільших експортерів аграрної продукції в ЄС

Трофімцева зазначила, що Мінагрополітики не раз попереджало українських експортерів про зміну вимог ЄС.

Що відомо

  • Напередодні Українська плодоовочева асоціація повідомила, що з 1 вересня Євросоюз перестав імпортувати українські овочі та фрукти відповідно до нової директиви ЄС.
  • Експортери побоювалися, що можуть втратити мільйони доларів від затримки з отриманням дозволів на постачання.

Коментарі - 2

+
+30
bonv
bonv
5 вересня 2019, 15:17
#
Ми ж вчора тільки переживали:)
+
+14
ugasua
ugasua
5 вересня 2019, 15:55
#
Перемога!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися