Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 вересня 2019, 9:49

Банк Восток отримав мобільний гаманець Vodafone

Обслуговувати платежі системи мобільних грошей Vodafone Pay буде банк Восток, який належить власникам мережі «Сільпо». У липні цього року оператор підписав з ним договір про співпрацю. Про це пише thepage.

Обслуговувати платежі системи мобільних грошей Vodafone Pay буде банк Восток, який належить власникам мережі «Сільпо».
Фото: biz.nv.ua

«Головним чинником під час вибору банку-партнера була накраща комерційна пропозиція», – говорить Дмитро Коваль, керівник напряму фінансових послуг Vodafone.Також партнером Vodafone залишається Таскомбанк.

Саме через цей банк буде працювати і мобільний гаманець оператора мобільного зв'язку lifecell – Paycell, який запрацює цієї осені.

Експерти вважають, що відразу два оператори вибрали саме «Восток» тому, що його акціонером є Fozzy Group Володимира Костельмана. Минулого року кількість магазинів групи (мережі «Сільпо», Fozzy та ін) зросла до 686, і в них активно впроваджуються інноваційні фінансові продукти.

Ще один акціонер «Востоку» – Лія Мороховська – каже, що у банку вже є позитивний досвід роботи з мережею «Сільпо».

Що відомо

  • У 2020 році почне діяти редакція закону «Про платіжні системи». А напередодні оператори отримують фінансові ліцензії — Київстар заснував свою фінансову компанію «Стармані». Vodafone раніше заявляла, що у 2020 році планує отримати фінансову ліцензію. Але від послуг банку оператор не відмовиться.
  • За інформацією НБУ, у 2018 році обсяг операцій з електронними грошима склав 7,225 млрд грн. Право на випуск електронних грошей сьогодні є у 23 банків, серед яких – Таскомбанк, Альфа-Банк, ПУМБ, Ощадбанк, Укргазбанк, та інших.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися