Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 вересня 2019, 8:55

Земля під новобудову. Де безпечно купувати квартиру

Будівництво на земельній ділянці, не відведеній для цієї мети, є підставою вважати такий об'єкт самочинним, що може призвести до його знесення у примусовому порядку. Про це розповів «Мінфіну» адвоката ЮФ «Ілляшев і Партнери» Дмитро Грибов.

Будівництво на земельній ділянці, не відведеній для цієї мети, є підставою вважати такий об'єкт самочинним, що може призвести до його знесення у примусовому порядку, розповів «Мінфіну» адвоката ЮФ «Ілляшев і Партнери» Дмитро Грибов.
фото: twnews.de

Більшість житлових будинків, які були введені в експлуатацію в Києві в першому півріччі 2019 року побудовані на ділянках з кодом – 02.07 (для іншої житлової забудови) та 03.15 (для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови). Це випливає з рейтингу київських забудовників, який підготував «Мінфін».

 Інвестиції в нерухомість

У той же час, пояснив адвокат, передача земельних ділянок, віднесених до земель загального користування, іншим особам у користування, так само, як і у власність, прямо заборонена законодавством. 

«Інвестування в будівництво багатоквартирних житлових будинків, що будуються на таких ділянках, — дуже ризикована справа. Це може мати негативні наслідки, як для інвестора, так і для забудовника», — вважає Грибов.

З цільовим призначенням ділянок, на яких знаходяться будинки, побудовані учасниками рейтингу забудовників, можна ознайомитися тут.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися