Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 вересня 2019, 13:33

У Раді зареєстрували законопроект про захист прав споживачів фінпослуг

Депутати Верховної Ради Данило Гетманцев, Павло Фролов і Святослав Юраш пропонують парламенту створити належну систему захисту прав споживачів фінансових послуг, передає stockworld.

Депутати Верховної Ради Данило Гетманцев, Павло Фролов і Святослав Юраш пропонують парламенту створити належну систему захисту прав споживачів фінансових послуг, передає stockworld.
Фото: ua.news

Що пропонують

У зареєстрованому законопроекті депутати «Слуги народу» пропонують, зокрема:

  • створити належну систему захисту прав споживачів фінансових послуг;
  • усунути прогалини та неузгодженості в діючій системі нормативно-правового забезпечення захисту прав споживачів, зокрема в Законі України «Про споживче кредитування»;
  • встановити повноваження державних органів щодо захисту прав споживачів фінпослуг і визначити принципи захисту прав споживачів фінпослуг.

Що це дасть

  • Прийняття законопроекту, як вважають автори документа, дозволить зміцнити довіру споживачів фінансових послуг до фінансового сектору, створити механізми захисту їх прав та інтересів, забезпечити кращу поінформованість споживачів про фінансові послуги, які їм пропонуються.

Читайте також: Мінфін оприлюднив новий законопроект про кешбек

Законопроект надає уповноваженим органам право застосовувати до фінансових установ та інших суб'єктів господарювання, що надають фінансові послуги, заходи впливу та накладати на посадових осіб юридичної особи або фізичних осіб — підприємців, які надають фінансові послуги, адміністративні стягнення.

Також документом передбачається запровадження однакових правил для банків та небанківських установ у сфері реклами фінансових послуг та надання інформації про них.

Що відомо

  • На початку серпня Національний банк створив спецпідрозділ по захисту прав споживачів фінансових послуг.
  • Також повідомлялося, що Нацбанк буде співпрацювати з Держцентром кіберзахисту.

Коментарі - 1

+
+30
Григорий П
Григорий П
2 вересня 2019, 16:18
#
Давно пора, в том числе посадить миллионеров держащих форекс-кухни
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися