Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 вересня 2019, 9:05

У серпні чотири банки порушили умови фінмоніторингу

Нацбанк у серпні застосував до банку Альянс, Сбербанку, Укргазбанку і Комерційного індустріального банку (КІБ) заходи впливу за порушення законодавства у сфері фінансового моніторингу. Про це зазначається в повідомленні регулятора.

Нацбанк у серпні застосував до банку Альянс, Сбербанку, Укргазбанку і Комерційного індустріального банку (КІБ) заходи впливу за порушення законодавства у сфері фінансового моніторингу.
Фото: capital.ua

Причини штрафів

  • Найбільший штраф отримав банк Альянс. Регулятор оштрафував банк на 2,6 млн грн за ризикову діяльність. Крім того, банк фігурує у кримінальній справі за фактом вчинення злочинів із використанням цінних паперів.
  • Другим порушником умов фінмоніторингу був Сбербанк. Він отримав письмове попередження за те, що не перевірялися повноваження представника клієнта.
  • Серед порушників виявився і Укргазбанк. Його оштрафували на 300 000 грн за належний аналіз фінансових операцій з урахуванням ризик-орієнтованого підходу. Крім того, банк отримав письмове попередження за інші порушення.
  • Четвертим порушником був КІБ. Його оштрафували на 200 000 грн за неналежний аналіз фіноперацій з урахуванням ризик-орієнтованого підходу.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися