Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 серпня 2019, 14:28

Україна, Польща і США підпишуть меморандум про постачання газу

Україна, Польща і США в кінці тижня планують підписати меморандум про співпрацю в газовій сфері. Про це пише «Європейська правда» з посиланням на BiznesAlert.

Україна, Польща і США в кінці тижня планують підписати меморандум про співпрацю в газовій сфері.
Фото: capital.ua

Що це значить

  • Тристороння угода передбачає розвиток поставок американського скрапленого природного газу в Польщу і Україну, використання українських підземних газових сховищ (ПСГ) та облаштування газової інфраструктури.

«Угода стосується співпраці в галузі реформ українського газового ринку, інфраструктури імпорту природного газу Польщею, інфраструктури зберігання в Україні, американського експорту СПГ, а також газових інтерконекторів в регіоні», — йдеться в матеріалі.

Читайте також: В «Нафтогазі» розповіли, хто і де може закупити газ за літньою ціною

За день до цього з'явилася інформація про закупівлю Україною ще одного пакету СПГ, який у листопаді надійде в країну через Польщу.

Що відомо

  • Раніше повідомлялося, що «Укртрансгаз» і «Молдовагаз» погодили технічні рішення щодо створення необхідних потужностей для отримання природного газу з території Румунії.
  • НАК «Нафтогаз України» запустив новий продукт для побутових споживачів, які не отримують субсидію, — «Газовий запас». Також «Нафтогаз» планує розширити цю програму на ОСББ.
  • Придбати газ в обсязі до 25 тис. куб. м можна за низькою літньою ціною і використовувати його протягом опалювального сезону.
  • Закупити газ за літньою ціною на зиму вже можна в 19 областях.
  • Пропозиція актуальна до 25 вересня. Відпускна ціна «Нафтогазу» і газопостачальним підприємствам (газозбутам) у межах продукту становить 4874,42 грн за тис. куб. м (без ПДВ та вартості транспортування і розподілу).

Коментарі - 7

+
+38
SourLemon
SourLemon
30 серпня 2019, 14:48
#
Цена?
+
+15
D S
D S
30 серпня 2019, 15:00
#
Цена не имеет значения когда речь идет о свободе!!!
+
0
3AMMuHuCTPA
3AMMuHuCTPA
30 серпня 2019, 17:08
#
Дешевле расиянского в 2 раза летом и немножко дороже зимой
+
+30
bonv
bonv
30 серпня 2019, 16:09
#
І вийде дешевше ніж з росії…
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
30 серпня 2019, 16:54
#
Прикол будет как раз в том, что цена будет дешевле чем в РФ. Еще прикольней будет, если цена будет дешевле чем со скидкой, вот будет смешно )
+
0
bonv
bonv
30 серпня 2019, 17:01
#
Прикол в тому що всі продають Україні газ дешевше ніж ми купляли  з росії
+
0
Григорий П
Григорий П
31 серпня 2019, 3:14
#
Ну теперь осталось США завалить газом всю Европу, тогда северный поток сам отсохнет, как и южный. Останется росиянцам газ у китайцев на зажигалки менять
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися