Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 серпня 2019, 14:13

Уряд змінив постанову про виплату пенсій переселенцям. Які зміни очікувати

Кабмін ухвалив постанову, яка вносить зміни до порядку виплати пенсій переселенцям та людям, які проживають на тимчасово окупованій частині Донбасу. Відповідну постанову опублікували на сайті уряду. Її схвалили під час засідання 21 серпня.

Кабмін ухвалив постанову, яка вносить зміни до порядку виплати пенсій переселенцям та людям, які проживають на тимчасово окупованій частині Донбасу.
Фото: podrobnosti.ua

Що змінилося

  • Вновій постанові міститься норма, яка зазначає, що виплата пенсій переселенцям має відбуватися у порядку, який затверджує Пенсійний фонд. Однак наразі цей порядок ще не затверджено.

Порядок оформлення

  • Під час звернення внутрішньо переміщеної особи із заявою про призначення, відновлення чи продовження виплати пенсії та документом, що посвідчує особу, територіальні органи Пенсійного фонду ідентифікують особу заявника, фіксують місце і час її звернення, порівнюють отримані дані з даними, що обробляються в базах даних Фонду, з урахуванням даних Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб у порядку, який затверджується Пенсійним фондом України за погодженням з Мінсоцполітики.

Що це дасть

Волонтери організації «ДонбасSOS» зазначають, що така постанова уряду може призвести до того, що пенсіонери-переселенці не зможуть оформити пенсії у відділеннях Пенсійного фонду, адже найближчим часом, через формування нового уряду, порядок виплати пенсій переселенцям затверджено не буде.

Що відомо

  • Борг з виплати пенсій переселенцям наразі складає понад 600 мільйонів гривень.

Коментарі - 3

+
0
bolex
bolex
29 серпня 2019, 14:36
#
Самый большой прикол ждет беженцев когда Зеленский «закончит» войну. По закону минюст с них взыщет налоги за недвижимость, находящуюся на оккупированной территории.
+
0
Corolla
Corolla
29 серпня 2019, 15:14
#
Какие такие налоги? Квартплату?
+
0
ekassw
ekassw
29 серпня 2019, 16:55
#
Нет, не взыщет. Налоги начнут начислять с данной даты.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися