Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 серпня 2019, 12:51

Tesla взялась за страховий бізнес

Компанія, що займається виробництвом електрокарів, розвиває ще один сегмент свого бізнесу − страхування. Керівництво Tesla обіцяє ставки нижче ринкових, при цьому виплати будуть в набагато більшому розмірі, відзначає lblv.com.

Страхування буде застосовуватися лише для автомобілів Тесла. Як повідомляється в блозі компанії, ставки будуть на 20% і навіть 30% нижчими від ринкових пропозицій. Зазначено також, що купити страховку можна за одну хвилину, а плата буде зніматись щомісяця. Власники автомобілів зможуть застрахувати машину будь-якої моделі виробництва Tesla. Це буде повна страховка, і вона буде діяти на території всіх штатів (але поки доступна тільки в Каліфорнії).

Нижчі ціни на страхові послуги пояснюються тим, що автовиробник знайомий з усіма особливостями машини, безпекою, а також витратами на ремонтні послуги. Але варто зазначити, що вартість страховки все ж може змінюватись залежно від таких факторів як: стаж автомобіліста, його вік та інше.

Керівництво компанії відразу відзначило, що не буде турбувати особисте життя своїх клієнтів − відстеження переміщення водія через GPS і дорожніх камер спостереження використовуватись не буде.

Поки придбати страхову програму від Тесла може лише фізособа, що використовує електрокар в особистих цілях. Але незабаром можна буде оформити страховку і для комерційного транспорту, повідомляє lblv.com посилаючись на блог компанії.

Олександр Мельников, фінансовий аналітик LBLV.ru

Джерело: Мінфін