Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 серпня 2019, 13:10

Завод Коломойського частково погасить заборгованість перед Приватбанком

Господарський суд Дніпропетровської області затвердив мирову угоду між НБУ і АТ «Нікопольський завод феросплавів» (НЗФ), який є майновим поручителем за кредитним зобов'язанням Приватбанку і належить Ігорю Коломойському. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Господарський суд Дніпропетровської області затвердив мирову угоду між НБУ і АТ «Нікопольський завод феросплавів» (НЗФ), який є майновим поручителем за кредитним зобов'язанням Приватбанку і належить Ігорю Коломойському.
Фото: wikimapia.org

Що це значить

  • Згідно з повідомленням Нацбанку НЗФ, який виступив ініціатором мирової угоди, зобов'язується погасити заборгованість Приватбанку за кредитом рефінансування у сумі, що дорівнює ринковій вартості заставного майна, на яке НБУ наклав стягнення.

Передісторія

У травні 2018 року Нацбанк подав до Господарського суду Дніпропетровської області позовну заяву про звернення стягнення на рухоме майно, що належить НЗФ. Це майно було передано у заставу як забезпечення зобов'язань Приватбанку за кредитом рефінансування.

Рішення судового спору з майновим поручителем за кредитним зобов'язанням Приватбанку шляхом укладення мирової угоди відбулося вперше.

На сьогодні на різних етапах судових розглядів знаходиться ще понад 200 подібних справ не лише щодо Приватбанку, а й щодо банків, які свого часу були визнані неплатоспроможними та досі не виконали власні зобов'язання за кредитами рефінансування.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися