Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 серпня 2019, 11:55

Відкриття ринку землі збільшить ВВП України на 2% — Світовий банк

Відкриття ринку землі сприятиме зростанню ВВП на 2% впродовж наступних років. Про це заявила директор Світового банку у справах України, Білорусі і Молдови Сату Кахконен, передає «Укрінформ».

Відкриття ринку землі сприятиме зростанню ВВП на 2% впродовж наступних років.
Фото: zn.ua

«Відкриття ринку землі з одночасним поліпшенням адресності субсидій, впровадження заходів із покращення продуктивності та прозорості агросектору – все це може сприяти додатковому зростанню ВВП на понад 2% впродовж наступних років», — сказала Кахконен.

Читайте також: Земельна реформа: які виникнуть ризики для власників, покупців і держави

У прес-релізі також зазначається, що реалізація програми допоможе життєздатності ринку ринку землі сільськогосподарського призначення, стимулюючи інвестиції у підвищення продуктивності, а також створить умови для використання землі у якості застави, особливо для кредитування малих та середніх фермерських господарств.

Що відомо

  • Президент Зеленський заявив, що вже цього року в Україні буде проведена земельна реформа, яка дозволить створити ринок землі в 2020 році в 40 мільйонів гектарів.
  • Через мораторій на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення в 2018 році Україна, за оцінками експертів, втратила 22,5 мільярдів доларів ВВП — це на 17% більше від її фактичного рівня.
  • Закон про продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення в Україні діятиме до 1 січня 2020 року.

Коментарі - 1

+
+30
bonv
bonv
29 серпня 2019, 12:53
#
А потім усунуть конкурента?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися