Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 серпня 2019, 18:01

На світовому ринку продають контрафактні золоті злитки

На світовому ринку за останні три роки, поки ростуть ціни на золото, з'явилися контрафактні злитки на суму не менше 50 мільйонів доларів. Про це повідомляє Reuters з посиланням на керівників банків, переробних підприємств та інших підприємств, передає Уніан.

На світовому ринку за останні три роки, поки ростуть ціни на золото, з'явилися контрафактні злитки на суму не менше 50 мільйонів доларів.
Фото: unian.net

Що відомо

«Злитки продаються під виглядом виробів відомих золотопереробних компаній», — йдеться в повідомленні.

За словами джерел, виявлені злитки золота високої якості відзначені фіктивними штампами найбільших швейцарських компаній з переробки цього металу. Вже знайдено близько 1 тисячі кілограмових злитків контрафактного золота. Це відносно невелика кількість, враховуючи, що заводи виробляють 2-2,5 мільйона таких виробів в рік.

Читайте також: Золото вперше з 2013 року подорожчало до 1500 доларів за унцію

Такі зливки з фіктивними штампами відомих заводів виробляють для відмивання нелегально придбаних доходів і незаконної торгівлі золотом.

Читайте також: Чи буде золото коштувати 2 000 доларів за унцію

«Підроблені злитки зроблені дуже професійно… Набагато більше все ще перебувають в обігу», — заявив глава швейцарського заводу Valcambi Майкл Мезарик.

Джерела не мають точної інформації про походження злитків, однак вважають, що вони можуть походити з Китаю, що є найбільшим світовим виробником та імпортером золота.

Представники Шанхайської біржі золота, що регулює ринок цього металу в Китаї, заявили, що у них немає відомостей про можливе виробництві контрафакту в КНР або його транспортування, і зазначили, що вся продукція проходить ретельну перевірку.

Коментарі - 2

+
+55
nvr4d nvr4d
nvr4d nvr4d
28 серпня 2019, 22:06
#
Примерно как фальшивые ёлочные игрушки.
На вид такие же, по органолептике такие же, по составу такие же, только вот радости от них - никакой :(
+
0
Skpablo17
Skpablo17
29 серпня 2019, 11:09
#
Китайцы видать сделали альтернативное золото. Чтоб было доступно для все желающих. Но возможно-нас пугают чтоб не покупали, а продолжали сидеть в бумаге.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися