Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 серпня 2019, 17:26

Мінфін направить у бюджет 9 мільярдів від погашення заборгованості ФГВФО

Кабінет Міністрів дозволив Міністерству фінансів передати до держбюджету 9,1 млрд гривень від погашення заборгованості Фондом гарантування вкладів фізичних осіб замість запозичень.Про це йдеться в повідомленні Кабміну, передає stockworld.

Кабінет Міністрів дозволив Міністерству фінансів передати до держбюджету 9,1 млрд гривень від погашення заборгованості Фондом гарантування вкладів фізичних осіб замість запозичень.
Фото: ukrinform.ua

Мінфін перерозподілить 9,1 млрд гривень, збільшивши обсягу фінансування загального фонду держбюджету за статтею «повернення коштів з депозитів, надходження внаслідок продажу/пред'явлення цінних паперів» замість статті «запозичення».

Що відомо

  • ФГВФО 9 липня достроково погасив черговий (четвертий) вексель на суму 2,6 млрд гривень і повністю розрахувався за першим кредитним договором з Мінфіном.
  • Залишок боргових зобов'язань Фонду у вигляді векселів зараз становить 49,44 млрд гривень, з яким фонд повинен сплатити в майбутньому більш 67,44 млрд гривень процентних витрат.
  • Протягом 2014-2016 років, у період максимального фінансового навантаження, пов'язаної зі здійсненням масових виплат гарантованої суми відшкодування вкладникам неплатоспроможних банків у розмірі близько 90 млрд гривень, фонд змушений був неодноразово звертатися за фінансовою підтримкою до НБУ і Мінфіну.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися