Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 серпня 2019, 17:39

Підкилимні «розборки» фінансового ринку — з України виживають міжнародних експертів

Розборки замість розвитку – так виданню delo.ua охаректеризував рішення Нацбанку щодо звільнення його з посади наглядової ради Укрексімбанку австрійський банкір Торстен Пауль.

«Якби енергію, з якою тут усі звинувачують один одного перенаправили на розвиток, Україна могла би зробити великий крок у плані розвитку», – резюмував банкір.

За словами Пауля, в Україні захист від публічних звинувачень займає близько 30-40 % ділової активності. За кордоном така діяльність складає лише 5 % часу.

Банкір висловив переконання, що в країні зосереджені на розборках і скандалах, замість розвитку.

«У будь-якому банку Європи більше слідкують за тим, щоб частина прибутків від клієнтів не переходила в інші фінустанови. А Укрексімбанк має серйозні переференції як державний банк, який обслуговує великі підприємства. Я неодноразово намагався довести до керівництва, що це плюс до ліквідності і довіри інвесторів, які не мають триматись лише на державній підтримці», – пояснив банкір.

Нагадаємо, що 8 липня Кабмін затвердив Торстена Пауля на посаді. В Уряді зазначили, що він має міжнародний досвід корпоративного банкінгу і управління ризиками. Пауль працював у Volksbank и Deutsche Bank, а з 2017 року був головою ради директорів казахського Bank RBK.

А вже 26 серпня Нацбанк відхилив кандидатури 5 з 9 призначений членів Ощадбанку. Серед них і Торстен Пауль. У фінустанові такі кадрові призначення назвали «безперецедентним викликом реформі корпоративного управління».

Зауважимо, що до 2018 року до Наглядових рад державних банків України входили лише представники Верховної ради, президента та Кабміну.

Фактично державні фінустанови обслуговували інтереси бізнесу наближеного до політиків. З 2018 року ця тенденція змінилась і у Наглядові ради Укрексімбанку і Ощадбанку мали входити шість незалежних директорів.

Коментарі - 3

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
27 серпня 2019, 17:47
#
Заказная статья, попытка отбелить?
+
0
locustsucol
locustsucol
27 серпня 2019, 18:17
#
"Зауважимо, що до 2018 року до Наглядових рад державних банків України входили лише представники Верховної ради, президента та Кабміну.
Фактично державні фінустанови обслуговували інтереси бізнесу наближеного до політиків. З 2018 року ця тенденція змінилась і у Наглядові ради Укрексімбанку і Ощадбанку мали входити шість незалежних директорів."
+
0
nvr4d nvr4d
nvr4d nvr4d
28 серпня 2019, 0:20
#
«По словам Пауля, в Украине защита от публичных обвинений занимает около 30-40% деловой активности.»
И первый же коммент - прекрасная иллюстрация.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися