Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 серпня 2019, 15:07

Мінрегіон виділить гроші на ремонт доріг у селах

Мінрегіон у поточному році профінансує 500 об'єктів дорожньо-транспортної інфраструктури у громадах. Зокрема, ремонт сільських і селищних вулиць, доріг і мостів, на суму понад 435 млн грн. Про це повідомив міністр ЖКГ Лев Парцхаладзе в Facebook.

Мінрегіон у поточному році профінансує 500 об'єктів дорожньо-транспортної інфраструктури у громадах.
Фото: matrenki.com

Що це значить

Наголошується, що в 2019 році в держбюджеті передбачено 2,1 млрд грн субвенцій на розвиток інфраструктури об'єднаних територіальних громад (ВІДГ). Цього року Мінрегіон як розпорядник цих коштів затвердив фінансування понад 2700 проектів у різних регіонах України.

За інформацією Парцхаладзе, з них — 500 об'єктів дорожньо-транспортної інфраструктури в об'єднаних територіальних громадах на суму понад 435 млн грн, що передбачає капітальний ремонт сільських і селищних вулиць (тротуарів та проїжджих частин), доріг, мостів та ін

Читайте також: Омелян розповів, скільки мільярдів виділять на дороги наступного року

«Півтисячі проектів дорожньо-транспортної сфери будуть реалізовані в об'єднаних територіальних громадах по всій Україні завдяки субвенції на розвиток інфраструктури ВІДГ цього року. Це точкові ремонти вулиць, мостів, доріг в різних селах і селищах України», — повідомив Парцхаладзе.

Оформити ОСАЦВ на вигідних умовах

Що відомо

  • Парцхаладзе нагадав, що з 1 вересня минулого року в дію вступили нові державні будівельні норми з проектування вулиць і доріг у населених пунктах, які ввели ряд принципових змін для безпеки та комфорту дорожнього руху.
  • Зокрема, це можливість звузити смуги руху на дорогах, обов'язкове встановлення спеціальних захисних огороджень на зупинках громадського транспорту, обов'язкове влаштування острівців безпеки на нерегульованих переходах, обов'язкове влаштування велодоріжок і велосмугами та інші зміни.
  • У 2018 році Кабмін профінансував через державний Фонд регіонального розвитку близько 2000 об'єктів у регіонах України на суму 6 млрд грн.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися