Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 серпня 2019, 14:15

Біткоін подорожчає до кінця року на 40%

Аналітики вважають, що вартість Bitcoin до кінця 2019-го підніметься до 14 тисяч доларів, якщо Федеральний резерв США продовжить пом'якшення кредитно-грошової політики, повідомляє lblv.com.

Вартість біткоіна збільшиться на 40% вже до кінця цього року після економічної підтримки центробанків у всьому світі. Сьогодні влада найбільших світових держав стурбована тим, що темпи зростання економіки знижуються, а це позначиться на фінансовій стабільності країн вже найближчим часом. Вся ця ситуація може стати каталізатором для нової хвилі підвищення вартості Bitcoin.

Багато хто з аналітиків упевнений, що Федеральний резерв США цього року ще знизить ставки, оскільки голова ФРС Джером Пауелл постійно повторює: ситуація сприятлива, але ризики все ще є.

За прогнозами CME FedWatch, на вересневому засіданні FOMC відбудеться зниження процентної ставки на 0,25% з імовірністю в 95%. Відносно інших засідань, які очікуються у жовтні і грудні, показник нижчий − 63,7% і 52,8%. Аналітики відзначають, що після зниження ставки почнуть дорожчати такі активи як золото і алмази.

Вже є інформація про те, що ЄЦБ розробляє новий план щодо стимулювання економіки єврозони. Також про зниження ставок говорять керівники декількох азіатських центробанків.

Всі ці фактори можуть призвести до того, що вже цього року перша криптовалюта підніметься в ціні до 14 тисяч доларів. Відзначимо, що після того як ФРС вирішила знизити процентну ставку вперше за 11 років, вартість біткоіна піднялась на 12% за місяць.

При цьому, як зазначає lblv.com, перешкодити зростанню Bitcoin може зміцнення долара. Але Брексит, продовження торгової війни між Пекіном і Вашингтоном будуть сприяти тому, що криптовалюта стане більш привабливою для інвесторів.

Владислав Папуш, фінансовий аналітик LBLV.ru

Джерело: Мінфін