Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 серпня 2019, 9:10

Рада може ввести механізм кешбеку для ризикових галузей з 2020 року — Гетманцев

Парламентський комітет з питань фінансів, податкової та митної політики готується подати на розгляд Ради близько 30 законопроектів, зокрема щодо податків — законодавчі ініціативи про кешбек і е-чек. Про це повідомив претендент на пост керівника комітету Данило Гетманцев в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

Парламентський комітет з питань фінансів, податкової та митної політики готується подати на розгляд Ради близько 30 законопроектів, зокрема щодо податків — законодавчі ініціативи про кешбек і е-чек.
Фото: epravda.com.ua

«Податкові ініціативи серед перших — це е-чек і кешбек. Нещодавно Мінфін опублікував цю ініціативу: якщо мені не видають чек або видають фальшивий (я його можу перевірити онлайн), я оповіщаю про це податкову і отримую повернення вартості своєї покупки. А підприємець платить 200% штрафу. тобто, ми підключимо всіх громадян України до контролю за розрахунково-касовими операціями», — сказав він.

Для ризикових галузей це планується ввести з 1 січня, а для інших — ще через рік, уточнив Гетманцев.

«У нас є багато напрацювань, вже близько 30 законопроектів, у тому числі раніше зареєстровані та ті, які пройшли перше читання», — зазначив він.

Що відомо

Сутність новітньої моделі полягає у впровадженні альтернативного технологічного рішення для реєстрації розрахункових операцій у сфері торгівлі без застосування традиційних реєстраторів (РРО).

Система може бути встановлена ​​на будь-який пристрій — персональний комп'ютер, планшет або смартфон.

Вона доступна, безкоштовна і може бути інтегрована з іншими системами Державної фіскальної служби і бухгалтерськими програмами.

Має вищу ступінь захисту і працює 24 години на добу і 7 днів на тиждень.

Крім того, застосування такої моделі на практиці позбавляє необхідності купувати традиційний касовий апарат, а отже, друкувати паперові чеки.

Фіскальний чек громадяни зможуть перевірити у відкритій частині електронного кабінету (електронного сервісу ДФС).

Коментарі - 2

+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
27 серпня 2019, 9:50
#
Основний аргумент базарників проти чеків це вартість касового апарату. Якщо він не потрібен, то як то кажуть «какого хрена, Вася?» Кожен дає чек, я пробиваю і все, або по чесному, або я в плюсі. Головне, щоб встигали штрафувати. А що, німці один на одного стучать, а потім нормально спілкуються... Я знаю одного, який на себе накатав тєлєгу. Нічого серйозного, але правила є правила.
+
+25
Andrey M
Andrey M
27 серпня 2019, 16:39
#
Ті що найбільше ниють про вартість касового апарату успівають нові крузери купувати:)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися