Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 серпня 2019, 10:10

Поліція розкрила масштабну схему несплати акцизу на сигарети

Департамент захисту Національної економіки поліції викрив схему ухилення від сплати 5% акцизного податку на тютюнові вироби. Про це повідомляє прес-служба МВС.

Департамент захисту Національної економіки поліції викрив схему ухилення від сплати 5% акцизного податку на тютюнові вироби.
Фото: epravda.com.ua

Що відомо

  • Збитки від несплати акцизу для державного бюджету становили понад 3 мільярдів гривень щомісяця.
  • Підприємства, які продають оптом тютюнові вироби, в бухгалтерському обліку не вказують більшу частину проданої продукції за готівку. Зате указують номенклатуру інших товарних груп.
  • Це дозволяє не платити 5-процентну ставку акцизного збору.

Повідомляється, що «тіньовий» обіг грошових коштів допомагають легалізувати так звані «конвертаційні центри». Останні також за винагороду в розмірі 2-3% купують в реальних підприємств обсяги документально сформованих сум податкового кредиту по ПДВ.

Читайте також: Нефьодов закликав писати йому особисто про корупцію на митниці

За даними Нацполіції, у зв'язку з дією описаної «тіньової схеми» держбюджет щомісяця недоотримував податків на суму майже 700 млн грн в частині акцизного збору, а також близько 2,5 млрд грн в частині ПДВ.

Повідомляється, що Департамент захисту економіки наклав арешти на рахунки 52 підприємств, загальна сума більше одного мільярда гривень.

Коментарі - 4

+
+103
nvr4d nvr4d
nvr4d nvr4d
26 серпня 2019, 12:23
#
То есть, Аваков 5 с лишним лет не замечал сигаретных лоточников по всем городам и сёлам, а тут ВНЕЗАПНО глазки открылись?
Что дальше, мы ВНЕЗАПНО узнаем, что лотерейные киоски, оказывается, получают основную прибыль отнюдь не от продажи лотерейных билетов?
+
+30
squeez
squeez
26 серпня 2019, 12:44
#
Да, вот так вот работает МВД в нашей стране, что на такой должности всегда можно дурачком прикинутся ^_^
в любой другой стране уже пошел бы куда по дальше за профнепригодность. Но у нас проще возглавить это дело, что он и сделал
+
+12
Qwerty1999
Qwerty1999
26 серпня 2019, 22:30
#
Все пять лет Аваков был очень занят — он боролся с «преступным режимом» Порошенко изнутри, будучи его составной частью, ну и немного отвлекался на защиту своего сына силами и средствами Нацгвардии, поиском козла отпущения по рюкзачным делам, тренировкой метания стаканов с водой в Саакашвили и получением лицензий на разработку месторождений Лития.

И только после падения режима Порошенко — Аваков смог заняться своими непосредственными обязанностями на посту главы МВД, конечно в надежде сохранить такое мягкое и удобное кресло главы МВД…
+
0
nvr4d nvr4d
nvr4d nvr4d
28 серпня 2019, 0:23
#
Это какое-то фиаско.
Впрочем, департамент сразу после открытия схемы сразу же закрыли.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися