Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 серпня 2019, 13:47

Ощадбанк похвалився темпами зменшення прострочених кредитів

Робота Ощадбанку за темпами зменшення простроченої заборгованості є найефективнішою серед державних банків. Про це повідомляє прес-служба банку.

Робота Ощадбанку за темпами зменшення простроченої заборгованості є найефективнішою серед державних банків.
Фото: ukranews.com

Що це значить

Згідно з оприлюдненим річним Звітом про діяльність Ради з фінансової стабільності саме Ощадбанк досягнув найбільших успіхів у реструктуризації. Завдяки вжитим заходам кредитний портфель держбанків помітно покращився.

Як зазначають у банку, активне використання законодавчо закріпленого інструмента фінансової реструктуризації – один з ключових пріоритетів у роботі з проблемною заборгованістю в Ощадбанку. 73% заявок, які розглядає Секретаріат з фінансової реструктуризації, – заявки Ощадбанку.

Читайте також: На чужому досвіді: як Україні вирішити проблему поганих кредитів

За час дії Закону України «Про фінансову реструктуризацію» Ощадбанк провів 16 процедур фінансової реструктуризації на суму понад 26,8 млрд грн.

Отримати кредит готівкою

За чотири роки банк отримав близько 7200 судових рішень на свою користь на загальну суму 50 млрд грн. З них 14,6 млрд– претензії до кінцевих бенефіціарів – фізичних осіб. На користь Ощадбанку вже стягнуто грошима і майном близько 7,07 млрд грн.

Що відомо

  • Згідно зі звітом у державних банках проблема непрацюючих кредитів (NPLs) є найгострішою. На початок травня 2019 року частка NPLs у їхніх валових кредитних портфелях становила 66.2%.
  • Частка державних банків у загальному обсязі непрацюючих кредитів сектору становила 69,8%, із них 40,7 в. п. у Приватбанку.

Коментарі - 1

+
0
Maksym .
Maksym .
23 серпня 2019, 14:49
#
Откуда у них просроченные кредиты, если они кредиты выдают только тем, кто у них получает какую-то целевую выплату: ЗП, пенсию, пособоие...?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися