Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 серпня 2019, 10:40

Суд зберіг низькі тарифи «Укренерго» для заводів Коломойського

Шостий апеляційний адмінсуд залишив у силі низькі тарифи «Укренерго» для декількох заводів олігарха Ігоря Коломойського. Про це повідомила прес-служба держпідприємства «Гарантований покупець», передає The Page.

Шостий апеляційний адмінсуд залишив у силі низькі тарифи «Укренерго» для декількох заводів олігарха Ігоря Коломойського.
Фото: interfax.com.ua

Що це значить

Суд відмовив НКРЭКУ, яка подала скаргу на рішення Окружного адмінсуду Києва, призупинивши дію високих тарифів «Укренерго» для ряду заводів Коломойського: Нікопольського заводу феросплавів, Запорізького заводу феросплавів, Покровського гірничо-збагачувального комбінату, Марганецького гірничо-збагачувального комбінату і Дніпроазоту.

Що відомо

  • У кінці червня Окружний адмінсуд Києва призупинив дію постанови НКРЭКУ про тарифи для передачі електроенергії «Укренерго» на друге півріччя 2019 року. Цим рішенням суд задовольнив клопотання «Нікопольського заводу феросплавів», який контролює група EastOne Віктора Пінчука (була створена після реструктуризації «Інтерпайпу» і так званої групи «Приват», пов'язаної з Ігорем Коломойським).
  • Нацкомісія знизила на 10% тариф «Укренерго» з 1 серпня. Однак «Нікопольський завод феросплавів» знову звернувся з позовом до суду про скасування нового тарифу.
  • Цього тижня Кабмін вніс зміни в спецзобов'язання (ПСО), які мають знизити ціни на електроенергію для непобутових споживачів на 10-11%. Зміни повинні втричі знизити тариф на передачу «Укренерго» (з 31,2% до 11 коп/кВт-год), що і стане причиною зниження цін.

Коментарі - 3

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
23 серпня 2019, 11:30
#
«Шестой апелляционный админсуд» - самый гуманный суд в этом году.
+
0
Skpablo17
Skpablo17
23 серпня 2019, 11:57
#
Почему? Вроде окружной суд киевский. Самый передовик.
+
+37
bolex
bolex
23 серпня 2019, 13:58
#
Конец эпохи бедности Игоря Валерьича
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися