Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 серпня 2019, 16:10

Електроенергія для бізнесу подешевшає на 21 копійку

Кабмін вніс зміни у механізм накладання спеціальних зобов'язань (ПСО) на енергоринку, знизивши вартість електроенергії для бізнесу на 21 копійку за кіловат-годину. Про це повідомляє LIGA.net з посиланням на представника президента в уряді Андрія Геруса.

Кабмін вніс зміни у механізм накладання спеціальних зобов'язань (ПСО) на енергоринку, знизивши вартість електроенергії для бізнесу на 21 копійку за кіловат-годину.
Фото: epravda.com.ua

Що це значить

«Кабмін прийняв нове ПСО: 90% Енергоатому і 35% Укргідроенерго продається за спецзобов'язаннями. „Зеленим“ платитиме ДП Гарантований покупець зі свого прибутку (більшу частину)», — розповів Герус.

За його словами, це рішення дозволить знизити вартість електроенергії на 21 коп/кВт-год для всіх кінцевих непобутових споживачів, включно з бюджетними установами, середнім і великим бізнесом.

Читайте також: Україна вперше імпортувала електроенергію з ЄС

Герус додав, що основні позиції по цьому рішенню були узгоджені з міністром енергетики Ігорем Насаликом на нараді з президентом Зеленським.

Що відомо

  • 1 липня 2019 року в Україні запустили нову модель ринку електроенергії відповідно до норм закону «Про ринок електричної енергії», прийнятого в 2017 році.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися