Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 серпня 2019, 17:11

Шахраї вкрали понад мільйон гривень за допомогою макета грошей (відео)

Харківські правоохоронці розкрили злочинну схему з незаконного поповнення банківських карток через платіжні термінали. Про це розповів начальник відділу прокуратури Харківської області Нвер Антонян.

Харківські правоохоронці розкрили злочинну схему з незаконного поповнення банківських карток через платіжні термінали.
Фото: ukr.media

Що сталося

  • Використовуючи макети грошей, шахраї поповнили кредитки на суму понад 1 млн грн.

Що відомо

  • Злочинне угруповання було організоване в травні 2018 року 34-річним киянином. До його складу входили ще двоє 34-річних чоловіків — киянин і харків'янин.
  • Зловмисники обманювали купюроприймачі терміналів за допомогою коштів, що імітують банкноти номіналами 200 і 500 грн.
  • Без фактичного внесення грошей на рахунку злочинців через термінал нараховувалася сума у відповідності з номіналом імітованої купюри.
  • Гроші зараховувалися на кредитні картки, що за один раз, як правило, поповнювалися на великі суми — 9, 20 і 40 тис грн.

Як повідомили в прокуратурі, у зловмисників було більше десятка таких карток, оформлених в різних банках.

Шахраї застосовували злочинну схему на території всієї України, присвоївши за півроку понад 1 млн грн.

Пізніше аферисти почали використовувати імітації купюр в іноземній валюті — банкноти номіналом $100, 100 і 200 євро. Щоб легалізувати кошти, організатор угруповання домовився з одним з інтернет-магазинів про купівлю техніки на постійній основі з подальшим перепродажем товарів.

Коментарі - 1

+
+45
Qwerty1999
Qwerty1999
22 серпня 2019, 22:46
#
Теперь становиться более понятна ситуация, когда клиент вносит через терминал большую сумму денег, терминал вырубается или «зависает», а банкиры после инкассации не находят излишка, а скорее всего находят недостачу и отказывают клиенту в возврате.

Значит через терминалы этих банков мошенники «пополняли» кредитные карты, а банки тихонько молчали в тряпочку, пытаясь вычислить этих мошенников, и конечно отказывали многим клиентам, реально вносившим деньги исключительно для уменьшения своих убытков…

Жаль, что наши правоохранители уж очень немногословны и поэтому широкой публике почти ничего не известно, кроме того что мошенники кроме купюр в 500 гривен научились делать имитацию купюр в 200 гривен, не говоря уже о евро и долларах США…

Также не известна позиция НБУ по этому вопросу — что они предлагают банкам на предмет борьбы с таким видом мошенничества…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися