Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 серпня 2019, 14:22

МВФ зніме вікові обмеження для директора

Виконавча рада МВФ виступила з пропозицією зняти вікові обмеження для директора-розпорядника організації, що дозволить єдиному кандидату від ЄС Кристалині Георгієвой отримати цю посаду. Про це зазначається в поширеній заяві прес-служби фонду.

«Виконавча рада рекомендувала Раді керуючих МВФ проголосувати за зняття вікового обмеження, яке в даний час застосовується до посади директора-розпорядника МВФ», — наголошується в документі.

У Фонді пояснили, що з 1951 року на посаду керівника організації не розглядаються кандидатури старше 65 років, у той час як Георгієвій 13 серпня виповнилося 66 років. Крім того, згідно з правилами, після 70-річчя керівник МВФ повинен залишити посаду.

«Скасування вікового обмеження призведе до того, що умови призначення директора-розпорядника будуть відповідати аналогічним умовам для членів виконавчої ради МВФ, який очолює директор-розпорядник, і президента Світового банку, на яких не поширюються вікові обмеження», — наголошується в документі.

Голосування в Раді керуючих МВФ за твердженням даної рекомендації пройде з 21 серпня по 4 вересня.

Виконавча рада МВФ виступила з пропозицією зняти вікові обмеження для директора-розпорядника організації, що дозволить єдиному кандидату від ЄС Кристалині Георгієвой отримати цю посаду.
Фото: apostrophe.ua

Що відомо

  • Європа визначилася з кандидатом на посаду глави МВФ.
  • Раніше в список кандидатів на посаду нового директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду увійшли три фінансиста з Нідерландів, Болгарії та Фінляндії.
  • 16 липня Крістін Лагард подала у відставку з посади директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду у зв'язку з переходом на посаду президента Європейського центрального банку.
  • Лагард займала посаду директора-розпорядника МВФ з липня 2011 року. У період її керівництва Україна починала з МВФ три програми Stand-by в 2014 році, EFF в 2015 році і Stand-by в 2018 році.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися