Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 серпня 2019, 10:50

У Києві хочуть підняти тарифи на воду

Київводоканал ініціює підвищення у цьому році тарифу на водопостачання та водовідведення на 6%. Про це йдеться в повідомленні на сайті Київводоканалу.

Київводоканал ініціює підвищення у цьому році тарифу на водопостачання та водовідведення на 6%.
Фото: zyteli.com

Причини підвищення тарифів

Необхідність корегування тарифу Київводоканал аргументує змінами в законодавстві України.

«Перший чинник, який істотно впливає на підвищення тарифу — це Закон про ринок електроенергії, через який збільшилися витрати водоканалу на електрику. Другим важливим чинником є зростання податків на землю», — йдеться у повідомленні.

У водоканалі кажуть, що підвищення тарифу є виробничою необхідністю. І додають, що всі розрахунки і об'єктивність проведення коригування тарифу перевірить Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і компослуг.

Як зміняться тарифи

«Запропоновано скорегувати три істотні статті витрат у структурі тарифу: заробітна плата, яка зараз є найнижчою в галузі, податок на землю та фінансові витрати.

За результатами проведених розрахунків, скоригований тариф на 2019 рік на послуги централізованого водопостачання та водовідведення становить 21,593 грн за 1 куб. м (з ПДВ), що на 6% (або на 1,217 грн з ПДВ) вище діючого тарифу», — інформує Київводоканал.

Читайте також: Монетизовані субсидії тепер видають 38 банків

Діючий тариф

  • З 1 лютого 2019 року встановлено тариф на послуги централізованого водопостачання (постачання холодної води та водовідведення для споживачів Києва в розмірі 20,376 грн (у т. ч. ПДВ 3,396 грн) за 1 куб. м.

Коментарі - 2

+
+30
Oligarh
Oligarh
21 серпня 2019, 11:42
#
Всего 6%? который раз…
а вообще я бы не парился с объяснением, все равно «они» заплатят сколько нужно
кто там будет разбираться почему она дорожает… я умоляю… выставляйте платежки… оплата будет

это как ситуация с укр кино… выделяют миллионные бюджеты а окупается 5%… кто там парится что это деньги граждан… вот за прошлый год выделили от 500 лямов… из них в минус ушло почти все…
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
21 серпня 2019, 12:40
#
Киевлянам грех жаловаться на тарифы по централизованному водоснабжению и водоотведению — они одни из самых низких по Украине.

Кто не верит, может сравнить самостоятельно…

Тарифы на холодную воду для населения Украины в 2019 г. Обновлено: 14 августа 2019

.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися