Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 серпня 2019, 8:16

НБУ оптимізував порядок касових операцій банків. Що зміниться

Із 1 вересня Нацбанк оптимізує порядок здійснення касових операцій банків і організацію їхньої роботи з готівкою в національній та іноземній валюті. Про це повідомила прес-служба НБУ.

Із 1 вересня Нацбанк оптимізує порядок здійснення касових операцій банків і організацію їхньої роботи з готівкою в національній та іноземній валюті.
Фото: flickr.com

Що змінилося

  • Виключено з касових документів реквізит «код банку»
  • Скасована «картка з прикладами підписів» клієнтів при обслуговуванні банком їх рахунків

Що це значить

  • Нові вимоги передбачають здачу банками готівкових коштів у національній валюті на договірних умовах для вивезення її уповноваженими банками в Нацбанк поряд із обов'язковим вивезенням непридатних до обігу банкнот і монет.
  • Банки повинні забезпечувати потреби своїх клієнтів у готівці насамперед за рахунок власних надходжень і перерозподілу готівки у власній банківської мережі.

Також Нацбанк запровадив контроль за якістю придатних до обігу гривневих банкнот, відсортованих автоматизованим способом на обладнанні банку для автоматизованої обробки банкнот.

Регулятор змінив порядок зберігання розмінних монет у сховищах банків і визначення відповідальних за зберігання, встановив єдині характеристики пакувальних матеріалів для банкнот нового матеріалу.

Документ набирає чинності з 1 вересня 2019 року.

Що відомо

  • Нацбанк України з 3 червня змінив правила для банків з видачі готівки суб'єктам господарювання.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися