Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 серпня 2019, 14:38

Верховний суд визнав незаконною ліквідацію Укрінбанку

Касаційний адміністративний суд 9 серпня 2019 року відмовив у задоволенні касаційних скарг НБУ і ФГВФО про визнання законності віднесення Укрінбанку до категорії неплатоспроможних. Про це повідомляє Уніан.

Касаційний адміністративний суд 9 серпня 2019 року відмовив у задоволенні касаційних скарг НБУ і ФГВФО про визнання законності віднесення Укрінбанку до категорії неплатоспроможних.
Фото: unian.ua

Причина

  • На думку суду, незаконність запуску процесу ліквідації Укрінбанку в тому, що був порушений строк до 180 днів, який надається банківській установі для відновлення платоспроможності.

Позиція банку

«Справді, ПАТ „Укрінбанк“ втратив 25% активів через анексію АР Крим Російською Федерацією і подіями на Сході України, що стало причиною для правління НБУ віднести банк до категорії неплатоспроможних.

Проте, ще в 2015 році керівництву банку вдалося залучити іноземні інвестиції в розмірі 1 млрд грн, згідно з планом фінансового оздоровлення банку, затвердженого НБУ на період до 1 квітня 2016 року для відновлення платоспроможності.

Читайте також: НБУ відхилив кандидатуру голови наглядової ради Укрексімбанку

Тому порушення законних строків у 180 днів з боку НБУ і ФГВФО про визнання ПАТ „Укрінбанк“ неплатоспроможним та введення тимчасової адміністрації відповідними рішеннями, не залишило нам законного часу для відновлення платоспроможності», — прокоментувала голова правління ПАТ «Укрінком» Алла Ільюченко.

Що ще відомо

  • Повідомляється також, що суд відхилив аргументи представників ФГВФО та НБУ щодо правового статусу ПАТ «Укрінком» і визнав цю компанію правонаступником ПАТ «Укрінбанк», оскільки місце реєстрації, код ЄДРПОУ та інші юридичні дані залишилися незмінні.
  • Це означає, що ПАТ «Укрінком» має ті ж права що і ПАТ «Укрінбанк», зокрема і звертатися до суду.

Коментарі - 1

+
0
yarg
yarg
20 серпня 2019, 16:00
#
Прекрасно.
Все вкладчики банка теперь знают куда обращатся.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися