Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 серпня 2019, 11:57

Онлайн обмін криптовалют. Як купити і де зберігати

Хочете купити біткоіни або іншу цифрову валюту? Зробити сьогодні це зовсім не складно — скористайтеся перевіреним обмінником криптовалют Cashout.biz. Заздалегідь подумайте про те, де будете зберігати електронну готівку. Гаманець для криптовалют повинен бути безпечним, зручним і функціональним. Які гаманці відповідають цим вимогам?

Холодний і гарячий спосіб зберігання

Перш ніж перейти до огляду гаманців, розглянемо основні способи зберігання криптовалют:

  • Гарячий. Такі гаманці працюють тільки при наявності інтернет з'єднання. Приватний ключ для доступу до гаманця зберігається на сервері. Щоб зайти в сховище, достатньо ввести логін і пароль. Можна в будь-який момент продати біткоіни або поповнити баланс іншою цифровою валютою. Убезпечити такий гаманець допоможе двухфакторна ідентифікація.

  • Холодний. Сховище не вимагає підключення до інтернету. Приватний ключ знаходиться на окремому носії: смартфоні, комп'ютері, флеш-карті і навіть папері.

Вибір гарячого або холодного методу залежить від ваших потреб. Якщо вас цікавить швидкий обмін криптовалют, використовуйте онлайн-гаманці. Вибирайте тільки перевірені обмінники. Ми рекомендуємо cashout.biz — це хороший сервіс для обміну фіатних грошей на цифрову валюту в Києві і по Україні.

Для довгострокового зберігання великих сум підходять холодні гаманці: вони більш безпечні. Найнадійніший варіант — це апаратний гаманець. Він являє собою автономний пристрій для приватних ключів.

Гаманці гарячого зберігання

Серед гарячих методів зберігання виділяють 2 види гаманців:

  1. Контрольовані. Сервіс має доступ до приватних ключів. Він зручний у використанні. Можна зайти на сайт через браузер або завантажити клієнт на гаджет. Як правило, такі майданчики адаптовані і під Android, і під iOS.

  2. Неконтрольовані. Приватний ключ зберігається на пристрої користувача, але для доступу до сховища потрібен інтернет. Сервіси працюють у режимі браузера. Підходять для пристроїв на ОС MacOS, Linux, Windows, Android, iOS. Є онлайн-сервіси на базі месенджерів. Наприклад, Monee можна використовувати в Telegram.

Холодні гаманці

Якщо ви хочете купити біткоіни в Києві для довгострокового зберігання, використовуйте холодні гаманці. Всі дані будуть записані на ваш пристрій. Існує 2 типу холодних гаманців:

  • Паперові. Генерація приватного ключа і біткоін-адреси відбувається в офлайн режимі за допомогою спеціальної програми. Потрібно завантажити архів, відключити інтернет і створити шифр. Ви самі вибираєте пристрій для запису інформації. Дані зберігаються не в цифровому, а в паперовому вигляді. Приватний ключ знадобиться для отримання криптовалюти та для відправки коштів. Паперові гаманці — це QR-коди для доступу до сховища. Найкраще роздрукувати їх. Зберігання шифру у вигляді фотографій небезпечно.

  • Апаратні. Для зберігання електронної готівки використовуються спеціальні пристрої. Вони нагадують USB-накопичувач, захищені від злому, вірусів і зовнішніх атак, мають компактний розмір і є мультивалютними. Середня вартість апаратного гаманця становить близько 100 доларів.

Підводимо підсумки

З кожним днем ​​популярність криптовалют знову набирає обертів. Якщо ви вирішите купити біткоіни або альткоіни — можете використовувати Cashout.biz як надійний обмінник біткоіна. Який гаманець вибрати для зберігання цифрової валюти? Відповідь залежить від ваших цілей, обсягу цифрових активів та інших потреб. Якщо ви займаєтеся трейдингом, для зберігання підходить рахунок на криптовалютній біржі. Якщо вас цікавить обмін цифрових грошей на фіатні, вибирайте зручні онлайн-сервіси. Оптимальний варіант: зберігати великі суми на безпечному холодному гаманці, а обсяг коштів для повсякденного використання тримати в гарячих гаманцях.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися