Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 серпня 2019, 12:18

АМКУ розслідує змову підприємств про встановлення цін на вугілля

Антимонопольний комітет (АМКУ) розглядає дві справи — за домовленістю між рядом підприємств про встановлення певних цін на вугільну продукцію держпідприємств для генеруючих компаній ТЕС і ТЕЦ, і про порушення Міністерством енергетики законодавства. Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Антимонопольний комітет (АМКУ) розглядає дві справи — за домовленістю між рядом підприємств про встановлення певних цін на вугільну продукцію держпідприємств для генеруючих компаній ТЕС і ТЕЦ, і про порушення Міністерством енергетики законодавства.
Фото: epravda.com.ua

Що відомо

АМКУ встановив, що в 2017-2018 роках згадане міністерство за участю ДП «Держвуглепостач», ВАТ «Донбасенерго», ТОВ «ДТЕК Енерго», ДПЗД «Укрінтеренерго», ЗАТ «Черкаське хімволокно», ТОВ Фірма «Технова» проводив наради для досягнення домовленостей щодо цін на вугільну продукцію держпідприємств для генеруючих компаній ТЕС і ТЕЦ. Це підтверджено протоколами нарад.

Зазначені вище компанії, наголошують в АМКУ, а також суб'єкти господарювання, пов'язані з ними відносинами контролю, ведуть діяльність на ринках електроенергії та енергетичного вугілля і є між собою потенційними конкурентами.

Читайте також: Нафтогаз не буде продавати газ по знижці для Ахметова

«Підтримка зазначеними компаніями пропозицій про підвищення цін вугільної продукції для генеруючих компаній ТЕС і ТЕЦ до узгодженого рівня, що могло призвести до спотворення конкуренції на відповідних ринках», — повідомляють в АМКУ.

За результатами розгляду справ у АМКУ пообіцяли прийняти відповідні рішення.

Коментарі - 2

+
0
TAN72
TAN72
17 серпня 2019, 13:22
#
Когда ждать результатов?
+
+30
AleksandrBank
AleksandrBank
17 серпня 2019, 17:52
#
Никогда, взят и замнут.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися