Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 серпня 2019, 16:00

У Зеленського розповіли про долю евроблях

У законопроекті, ініційованому президентом Володимиром Зеленським, передбачена відстрочка штрафів за несвоєчасне розмитнення автомобілів на єврономерах до кінця року. І це — остання відстрочка, розповів в інтерв'ю LIGA.net майбутній голова транспортного комітету ВР Владислав Криклій.

У законопроекті, ініційованому президентом Вадимиром Зеленським, передбачена відстрочка штрафів за несвоєчасне розмитнення автомобілів на єврономерах до кінця року.
Фото: politrada.net.ua

«Мої відчуття, що у багатьох просто немає документів на машини. У січні-лютому спостерігалася аномальна кількість реєстрацій автомобілів на єврономерах. Тільки в січні 2019-го зафіксували понад 200 000 реєстрацій транспорту, показник січня 2018-го — 70 000 реєстрацій», — сказав Криклій.

За його словами, залишилися незареєстрованими тільки ті, хто не хоче, не може або не має документів.

«Ось вони і намагаються це відтягувати», — сказав Криклій.

 Кредитні картки для водіїв

Він зазначив, що після закінчення пільгового періоду, будуть на цифрах дивитися кількість реєстрацій.

«Якщо зараз немає бажаючих реєструватися, чому вони повинні з'явиться через півроку? Тому, я думаю, що це остання відстрочка», — підкреслив Криклій.

Нагадаємо, у травні депутати внесли зміни до Податкового кодексу, якими продовжили пільговий період оформлення авто на єврономерах ще на 90 днів. Штрафи для нерозмитнених авто за законом починають діяти з 24 серпня.

Коментарі - 7

+
+60
irakez
irakez
16 серпня 2019, 16:11
#
Лучше бы рассказали о судьбе цен на нормальные молодые б/у машины до 5 лет. Например, в разрезе 10% импортной пошлины, которая уже сейчас должна быть 6.4% вместо 10%. А лучше 0%, в соответствии с соглашением об ассоциации. И отчисления в ПФ, с какой стати и какой дури это было вписано в стоимость авто? Почему не в стоимость конфет или кока-колы?
+
+15
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
16 серпня 2019, 16:50
#
Вот вам «калькулятор» считайте сами! Это результат «покращення» от Южаниной и «Автоевросилы»
http://rastamozhki.net/ Раздел «калькулятор»
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
16 серпня 2019, 16:47
#
… В январе-феврале наблюдалось аномальное количество регистраций автомобилей на еврономерах… С декабря по март был льготный период 90 дней ( — 50% ) Поэтому люди и растамаживали ввезенные авто и «бляхи» с 22 февраля — по полной ( в рамках Закона 8487 8488 ) Как то странно что чиновник этого не знает! А сам факт продления срока — ни чего не даст! Если у человека нет денег сейчас, то их и не будет и потом! Вопрос стоит в том что бы кардинально менять подход к вопросу ввоза автомобили и саму концепцию налогообложения!
Для всех «экспертов», кто знает все!!! о «бляхах» рекомендую ознакомится с сравнительной таблицей, для всех «экспертов» в области авто страхования могу ответить по каждой стране ЕС!
https://minfin.com.ua/blogs/grugoriyholand/122719/
+
0
BobKickass
BobKickass
16 серпня 2019, 20:27
#
Заезжал на терминал в последние дни льготной растаможки, при мне барыги загнали 2 заполненых автовоза для растаможки. Весь терминал кишил перекупами, которые пригнали авто для последующей перепродажи. А теперь вопрос - при чем тут евробляхи?...
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
16 серпня 2019, 20:32
#
Я могу вам рассказать, как сами таможенники выкупали авто на транзитах ! Просто, саму проблему, или кормушку «замыливают» сказками про «евробляхи»! Тем более сейчас, власть при таком дефиците бюджета ( почти 22 миллиарда)  не упустит возможности лишний раз прикрутить население
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
16 серпня 2019, 18:12
#
Хватит тянуть кота, знаете за что, растянули на целый год.
+
0
Brokstar
Brokstar
30 липня 2020, 18:06
#
Правильный калькулятор растаможки авто:
https://brokstar.com.ua/spravochniki/kalkuljator-rastamozhki-avto
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися