Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 серпня 2019, 19:05

Головне за четвер: рахунки-«скарбнички», податкова амністія і тарифи на тепло

Реальний валовий внутрішній продукт (ВВП) України в квітні-липні зріс на 1,6% порівняно з минулим кварталом і на 4,6% — в річному вираженні. Про це йдеться в даних Держстату.

Банкіри не очікують істотного зниження гривні до кінця року

Банкіри припускають, що терміни початку сезонної девальвації гривні можуть зміститися ближче до початку жовтня.

ФГВФО: клієнти банків втратять близько 200 мільярдів гривень

Перед остаточною ліквідацією банки-банкрути спишуть близько 200 млрд грн зобов'язань перед великими вкладниками та підприємцями, які зберігали в цих банках гроші.

Суд відмовився скасовувати зниження тарифів на тепло

Окружний адмінсуд Києва вирішив не припиняти дію постанови Кабміну, якою запроваджуються обмеження на максимальний розмір тарифів на тепло.

Нефьодов закликав писати йому особисто про корупцію на митниці

Голова Державної митної служби Максим Нефьодов пропонує повідомляти йому особисто про випадки здирництва, «договорняки», прихований бізнес митників.

Копійка до копійки: рахунки-«скарбнички» від топ-10 банків

Більшість банків не дозволяє вкладникам забирати гроші з депозиту достроково. А якщо дозволяють — передбачають на цей випадок штрафні санкції. Але не всі українці готові розлучатися з грошима надовго. Нетерплячим вкладникам банки пропонують рахунки-«скарбнички».

Пробач-прощавай: чому податкова амністія навряд чи буде успішною

Влада готується до проведення податкової амністії, але поки що невідомо, за якою схемою її планують проводити. Але майбутня амністія несе не тільки позитив. Як показує світовий досвід, вона може призвести до зменшення надходжень до бюджету, а недовіра до податкової служби стане додатковою проблемою.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися