Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 серпня 2019, 15:41

Дубілет розповів про інвестиції в британський kotobank

На інвестування мобільного додатку в Британії, який отримає назву kotobank, команда Fintech Band витратила 6 мільйонів доларів. Про це інтерв'ю Ліга розповів один з співзасновників monobank Дмитро Дубілет.

На інвестування мобільного додатку в Британії, який отримає назву kotobank, команда Fintech Band витратила 6 мільйонів доларів.
Фото: liga.net

За його словами, в цілому пішло 6 мільйонів доларів, у тому числі і гроші, які підуть там на кредитування.

«Так, $6 млн у загальній складності, в тому числі і гроші, які підуть там на кредитування. В український monobank інвестиції склали $3 млн. Дуже багато ми вклали в Британії на рекламу. Там у нас не буде такої привілеї, як в Україні — соціальні мережі, репутація засновників. Досить багато пішло на розробку продукту. Дуже багато грошей пішло на юридичне оформлення, технологічних партнерів. Тут у нас практично весь софт наш, а частину ліцензій ми маємо спільно з Універсал Банком», — відповів Дубілет.

Крім того, відповідаючи на питання, коли інвестиція окупиться, бізнесмен заявив, що це буде не скоро.

«Я думаю, безпосередньо вона не дуже скоро окупиться. Це історія у довгу, на відміну від України, де ми цілилися вийти в прибуток вже через рік після запуску. Там це все капіталізаційна історія. Ми сподіваємося створити бізнес на мільярд, вийти на IPO або, може бути, зробити exit через 5-10 років. А до цього доведеться інвестувати, і розмивати свою частку шляхом залучення венчурних інвестицій. Якщо хочеш швидко розвиватися, то без них нікуди», — підсумував він.

Коментарі - 2

+
+30
krendel
krendel
15 серпня 2019, 15:58
#
Там это точно игра вдолгую - ведь там люди не платят столь бешеные проценты по кредитам!
+
0
Григорий П
Григорий П
16 серпня 2019, 21:29
#
Маланець забув, що мутки-то не є бизнес. Мутки там не проканають, а чесний бізнес вони не вміють робити
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися