Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 серпня 2019, 9:28

Покупка частинами: де та як отримати безвідсоткову розстрочку на побутову техніку

За допомогою сервісу Покупка частинами клієнти monobank придбали товарів на 400 млн гривень. «Мінфін» дізнався, з чим пов'язана висока популярність послуги

Побутова техніка та електроніка стали найпопулярнішими товарами, які українці купують в онлайні. Про це свідчить дослідження компаній GfK і платформи OLX, яке було опубліковано на початку літа 2019 року. Згідно з дослідженням, на електроніку і побутову техніку припадає 45% онлайн покупок респондентів. На другому місці — одяг (43% покупок), на третьому — косметика та парфумерія. Всього, за даними GfK, більше 34% українців купують товари в Інтернеті, і 36% з них оплачують товари картою.

За інформацією рітейлерів, значна частина техніки і електроніки купується в кредит. Мінфін вивчив ринок, і переконався, що найзручнішим способом придбання товарів в кредит є Покупка частинами від monobank.

За даними monobank, найчастіше українці використовують Покупку частинами при покупці смартфонів, Hi Fi апаратури, телевізорів, і велосипедів.

Йдеться і про преміум-товари. Найдорожча Покупка частинами за даними Universal Bank була зроблена в мережі Comfy, де за товари покупець сплатив 100 тис грн. Також лідери продажів за вартістю — Цитрус (чек 76400 грн), Moyo (67400 грн), Фокстрот (61300 грн), Алло (60000 грн).

Середній чек в згаданих мережах становить понад 7 тис гривень. Наприклад, в Алло це 7,28 тис грн, в Comfy — 7,69 тис грн, а в Цитрусі — 7,6 тис грн. З початку року найбільше Покупок частинами було проведено в мережі магазинів Алло — там було видано 12139 кредитів на загальну суму у 88,4 млн грн.

Покупка частинами дозволяє платити за товар не всю суму відразу, а розбити її на щомісячні платежі. У мережах Moyo і Foxtrot максимальний період оплати товарів становить 23 місяці, в Алло — 15 місяців, в Comfy — 11 місяців, а в Цитрусі — 5 місяців.

Крім уже згаданих торгових мереж, партнерами monobank за програмою Покупка частинами є Kasta, Ельдорадо, Жжук, Zlato.ua, VeloGo, і багато інших, всього 116 магазинів в онлайні і офлайні.

Основна цільова аудиторія цього продукту — молоді люди у віці 30-45 років, розповідають в Universal Bank. Вони достатньо оволоділи гаджетами, щоб користуватися сервісом від monobank, можуть дозволити собі здійснювати дорогі покупки в кредит і люблять економію.

Плюси «Покупки частинами»

Від подібних продуктів інших банків послугу Покупка частинами вигідно відрізняють декілька особливостей. Найважливіша відмінність — для покупця такий кредит без переплат, навіть при погашенні з кредитних коштів.

Як правило, онлайн-магазини пропонують кілька варіантів кредитів від партнерських банків, а також можливість скористатися послугами свого банку. Продукт monobank виділяється серед безлічі пропозицій тим, що пропонує покупку частинами під 0%. Для порівняння, в середньому на ринку аналогічний кредит буде коштувати 4% на місяць. А при Покупці частинами немає комісії навіть при оплаті з кредитних коштів. Не потрібна і страховка, яка стала традиційною умовою кредитування в торговельних мережах.

Щоб скористатися послугою не потрібно заповнювати письмовий договір і проходити перевірки. Досить бути клієнтом monobank та мати при собі смартфон.

Для оплати в оффлайновому магазині:

  • оберіть необхідний товар і повідомте про нього продавцеві
  • повідомте консультанту магазину, що ви плануєте здійснити покупку через сервіс «Покупка частинами» від monobank
  • підтвердіть покупку через додаток monobank, натиснувши на кнопку «Підтвердити оплату» в пуш-повідомленні

Для оформлення угоди в інтернет-магазині:

  • оберіть товар на сайті магазина
  • натисніть кнопку «Купити в кредит» через monobank
  • підтвердити покупку

Ще один плюс — немає обмежень за кількістю оформлених розстрочок, в той час як інші банки такі обмеження встановлюють. Правда, Покупка частинами передбачає ліміт на суму розстрочки. В Universal Bank пояснюють, що Покупка частинами не несе в собі прихованих комісій та платежів. «Клієнт не платить відсоток за кредит, а банк не перераховує магазину гроші доки клієнт не підтвердив отримання товару. Тобто, при відмові від покупки, клієнт в той же день отримує назад суму першого платежу, а угода анулюється», — пояснює Голова Правління Universal Bank Ірина Старомінська.

Коментарі - 7

+
0
Буква Ґ
Буква Ґ
14 серпня 2019, 11:23
#
Жаль только это нарушает ЗУ
+
+30
Apollo17
Apollo17
14 серпня 2019, 12:23
#
Что именно нарушает?
+
0
Буква Ґ
Буква Ґ
14 серпня 2019, 12:45
#
Размеры платежей
+
0
Graycat
Graycat
14 серпня 2019, 22:11
#
Можно поподробнее?
+
+15
zaNOza :)
zaNOza :)
18 серпня 2019, 22:46
#
В чем тогда навар у моно?
+
0
Andrey M
Andrey M
20 серпня 2019, 10:19
#
Є така штука як дисконт. Реалізатор товару або навіть сам бренд платять банку комісію. Це стандартна схема по грейсам або розстрочкам.
+
+15
zaNOza :)
zaNOza :)
20 серпня 2019, 19:36
#
Может быть, только я нашла в тарифах на сайте моно1,9% в месяц ТУТ ошибочка!!! в статейке
как у привата
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися