Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 серпня 2019, 18:45

Веревський хоче через суд отримати 5-мільярдні активи Дельта Банку

Фінансова компанія «Скай» Андрія Веревського подала позов до суду проти Дельта Банку і ФГВФО, в якому просить поновити результати аукціону з продажу активів банку. Про це повідомляє Finbalance з посиланням на рішення Київського господарського суду, який відкрив відповідне провадження 7 серпня.

Фінансова компанія «Скай» Андрія Веревського подала позов до суду проти Дельта Банку і ФГВФО, в якому просить поновити результати аукціону з продажу активів банку.
Фото: ukrinform.ua

Що відомо

Фінансова компанія «Скай» Веревського також просить суд визнати укладеним між нею і Дельта Банком договір відступлення прав вимог, які були реалізовані на відповідному аукціоні.

7 червня Фонд гарантування продав Фінансовій компанії «Скай» пул активів Дельта Банку номінальною вартістю 4,85 млрд грн за 182,5 млн грн. Дисконт при продажу пулу склав 96,2%.

Читайте також: ФГВФО пропонує підвищити гарантовану суму вкладу в 10 разів

Ця ж структура в березні вже перемагала на аукціоні ФГВФО (з пропозицією 906 млн грн), на якому продавався цей же пул активів Дельта Банку. Однак угоду заблокував суд на вимогу третьої особи.

11 липня Фонд гарантування скасував результати аукціону, пославшись на рішення правління НБУ.

Коментарі - 2

+
0
Bebi
Bebi
13 серпня 2019, 19:02
#
На наступному аукціоні буде 15 млн грн, і тоді пул віддадуть?
+
+45
AleksandrBank
AleksandrBank
13 серпня 2019, 19:31
#
Как классно кидают банки, взял 500+ млн дол, отдаешь только 7 млн дол, если брать эквивалент курс 8 когда существовал Дельта, и сейчас выкуп при другом курсе. Это джекпот!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися